ABD ile Rusya arasındaki Suriye geriliminin fitili BMGK'da ateşlendi. ABD'nin kurula sunduğu Duma'daki kimyasal saldırı iddiaları araştırılsın önerisi Rusya tarafından reddedilmişti. İki ülke arasındaki gerilim karşılıklı açıklamalarla sıcak çatışma sinyalleri verirken Türkiye, gelişmeleri yakından takip ediyor.

ABD ve Rusya arasındaki sert mesajları değerlendiren Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, iki ülkenin "sokak kabadayısı" gibi davrandığını söyledi. Sorunların askeri yöntemle çözülemeyeceğini altını çizen Bozdağ, "Biz Türkiye olarak daha ilk günden beri bölgedeki çatışmaların sona ermesini, sona erdirilmesini söyledik ve burada yaşanan sorunların askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini, güvenlik tedbirleriyle nihai netice alınamayacağını hep söyledik. Burada siyasi çözümün son derece önemli olduğunu da söyledik.' ifadelerini kullandı.

Konuyu değerlendiren bir diğer isim Başbakan Yıldırım ise, iki önemli gücün Suriye'de çatışmaya tutuşması bölgede yıllardır perişan olan sivillerin umudunu azalttığını söyledi. "Zaman rekabet zamanı değildir." diyen Yıldırım, "Zaman bölgedeki yaralı sarma zamanıdır" diye konuştu.

CHP'Lİ ÖZTÜRK: SURİYE PARAMPARÇA OLACAK

CHP'nin dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcısı Öztürk Yılmaz ise konuyu Meclis'te düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Suriye'ye olası bir askeri operasyonun İsrail'in işine geleceğini belirten Öztürk, "Suriye paramparça olacak" dedi.