Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu. ABD ile yaşanan papaz krizi hakkında sert mesajlar veren Erdoğan, ABD'li Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulduğunu açıkladı.

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı hakkında ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sessizliğini çok sert ifadelerle bozdu. Söz konusu yaptırım kararı için "Akla mantığa uymuyor" diyen Erdoğan, "Artık biz de ABD'nin Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız" şeklinde konuştu.

"2019 SEÇİMLERİNİN STARTINI VERİYORUZ"

Ankara'da düzenlenen AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Erdoğan, devamında Genel Kongre'nin sinyalini vererek 18 Ağustos'u işaret etti. Erdoğan, "Bugün partimizin Genel Merkez Kadın Kollarının olağan kongresini yapıyoruz. Ayın 18'inde de inşallah bu defa Genel Merkezin olağan kongresini yapacağız. Bu kongrelerle inşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz" dedi.

TEŞKİLATA HAZIR OLUN MESAJI

AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Başkan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

"İnanıyorum ki bu kongrelerle hücre yenilemesini yapan parti teşkilatımız seçim hazırlıklarına başlayacak. Sizler bu 16 yıllık süreçte çok ciddi emekler verdiniz AK Kadınlar olarak çok emekler verdiniz. Sizin birliğiniz ve dayanışmanız bizim gücümüzdür."

BAŞKANLIK SİSTEMİ SEVİYE ATLATTI

"Başkanlık sistemiyle beraber artık Türkiye çıta yükseltti. Bundan sonraki süreci yine sizinle beraber yapacağız. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız."

PARLAMENTOYA GİRSİNLER DİYE DESTEK VERENLER DE HESABINI VERECEK

"Bugüne kadar hiç bir şehidimizin kanını yerde bırakmadık. Er ya da geç katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek sorduk.Bir haftada 56 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu konuda durmak yok. Onlar inlere girecek biz onları inlerde takip edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Bu devlet kime şefkat göstereceğini kime de kadife eldiveninin içindeki demir yumruğunu indireceğini iyi bilir. Parlamentoya girsinler diye onlara destek verenler de bunun hesabını verecekler. Nereye gizlenirlerse gizlensinler sırtlarını kime dayarlarsa dayasınlar ağzı daha süt kokan masum sabilerin kanını döken alçaklardan katliamın hesabını muhakkak soracağız.

"4 MİLYON 600 BİN KADIN KOLLARI ÜYEMİZ VAR"

Hayatın her alanında kadınlar geçmişle mukayese edilemeyecek kadar ileri seviyeye geldiler. Siyasi hayatımın her aşamasında kadınlarımız ile birlikte yol yürüdüm. Gençlik kolları döneminden başlayarak, İstanbul Büyükşehir'de, AK partimizin kuruluşunda ve sonrasında tüm mücadelemizi kadınlarımızla birlikte verdik. AK Parti Kadın Kolları üyesi ne biliyor musunuz? 4 milyon 600 bin bayan üyemiz var. Bu diğer siyasi partilerin toplam üye sayısını bile geride bırakmıştır. Türkiye'de Kadın Kolları Kongresi yapan ilk ve tek parti AK Parti'dir.