ABD, Türk İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nı kapsayacak bir dizi yaptırım uygulama kararı aldı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada yaptırımların sebebi olarak rahip Brunson'ın tutukluluk halinin devam etmesi gösterildi.

ABD İKİ BAKANLA İLİŞKİLERİ KESTİ

Akşam saatlerinde medyaya ulaşan bilgilere göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e ABD tarafından yaptırım uygulanacak. İki Türk bakanla ilgili ABD bütün ilişkilerini askıya alacak. Yaptırım açıklamasını beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders gerçekleştirdi.

ŞUBAT AYINDA KONGREDE GÖRÜŞÜLDÜ

Yaptırım kararı ilk olarak Şubat ayında kongrede alınmıştı. Kongrede şubat ayında alınan bir kararla, 'rahip Brunson'ın tutuklanmasında rolü olan Türk yetkililere vize yaptırımı uygulanması' konusunda genel ifadeler kullanılmış 'Amerikan vatandaşlarını tutuklanmasında rolü olan Türk yetkililer' denmişti. Trump yönetimi ise bu yetkililerin isimlendirilmesini yapmış oldu ve Türk bakanlara yaptırımları başlattı.

Kirli Para Skandalında Kılıçdaroğlu'nun Sessizliği Kirli Para Skandalında Kılıçdaroğlu'nun Sessizliği

YAPTIRIMLARIN İÇERİĞİ NEDİR

ABD'nin gerçekleştirdiği yaptırımlar ile iki Türk bakanın başta ABD olmak üzere bazı ülkelere giriş ve çıkışları yasaklanacak. ABD içerisinde bulunan mal varlıklarına el koyulabilecek. İki bakanın ortak olduğu herhangi bir firmanın dolar transferi yapabilmesi de ABD tarafından engellenecek.