ABD hükümetinden, Myammar'da yaşanan insanlık ayıbına dair adeta rezalet olarak değerlendirilecek bir skandal bir açıklama yapıldı.

ETNİK TEMİZLİK KONUSUNDA DUYARSIZLAR

2017-10-16t081442z_122203757_rc14e8d94e40_rtrmadp_3_myanmar-rohingya-bangladesh-custom

ABD hükümetinden, Myammar'da yaşanan insanlık ayıbına dair skandal bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer, Arakanlı Müslümanlar'a yapılan sistematik şiddeti etnik temizlik olarak tanımlamayacaklarını duyurdu.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler yaşananları etnik temizlik olarak tanımlamıştı. Başta Türkiye olmak üzere neredeyse bütün dünyanın tepkisini çeken Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar'a yapılan sistematik şiddet hakkında flaş bir açıklama geldi.

AMERİKA'DAN YÜZ KIZARTAN AÇIKLAMA

ABD hükümetinde görevli yetkililer bugün Senato'da konuştu. Gündemde Myanmar'da yaşananlar da vardı.

Bugün ABD Dışişleri Bakanlığı'nda görevli Mark Storella'ya sorulan, 'Myammar'da yaşananları etnik temizlik olarak değerlendirir misiniz?' sorusuna verdiği cevap gündemi oluşturdu.

BM YAŞANANLARI ETNİK TEMİZLİK OLARAK İLAN ETMİŞTİ

Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Storella, 'Bunun ne olduğuna bugün karar verecek pozisyonda değilim. Fakat yaşananlar uzun kariyerimde gördüğüm en kötü olayları hatırlatıyor' ifadesini kullandı.

Daha önce başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok ülke bölgede yaşananları etnik temizlik olarak tanımlamıştı. Geçtiğimiz dönemde Birleşmiş Milletler de yaşananları etnik temizlik olarak tanımlayarak Myanmar yönetimine çağrıda bulunmuştu.