ABD'nin Suriye'deki askeri birliklerinin başındaki isim Korgeneral Paul Funk'un Türk askerinin Menbiç'teki ABD askerlerini hedef alması durumunda "sert yanıt veririz" şeklindeki ifadeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün gerçekleştirdiği meclis grup toplantısında gündemindeydi. ABD'li generali sert ifadelerle eleştiren Erdoğan, "Hiç Osmanlıl tokadı yememiş oldukları çok açık" şeklinde konuşmuştu. Erdoğan'ın büyük ses getiren "Osmanlı tokadı yememiş" yanıtı ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert'e soruldu.

Erdoğan ile ABD'li general arasında geçen diyaloğun NATO üyesi iki müttefik arasında gerçekleştiğine dikkat çeken Sözcü Nauert, diyaloğu korkunç olarak nitelendird. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Türkiye ziyaretine değinen Nauert, "Hepinizin bildiği gibi Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gidecek ve orada mevkidaşı ile görüşecek. Türk hükümetinde üst düzey yetkililerle Suriye'de özellikle Afrin bölgesinde şiddetin tırmandırılmasına ilişkin endişelerimiz hakkında bir dizi görüşmelerde bulundu." dedi.

Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri Plastik Maddelerin Oluşumu ve Çeşitleri, Kullanım Alanları ve Çevresel Etkileri

Türkiye'nin Suriye'nin belirli bölgelerindeki güvenlik kaygılarını meşru gördüklerini belirten ABD'li sözcü, "Bunu anlıyoruz ancak yalnız onlar için değil, aynı zamanda Suriye ve ABD için de işleyecek bir çözüm konusunda onlarla konuşmak istiyoruz." diye devam etti.

CADDEYE VERİLEN ZEYTİN DALI İSMİ

Ankara'da bulunan ABD Büyükelçiliği'nin sokağının isminin Zeytin Dalı olarak değiştirilmesini de değerlendiren Nauret, Rusya'nın da benzer bir uygulamayı yapacağından haberdar olduklarını belirterek, "Kendi iç meseleleridir." dedi.