Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ve Körfez Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, örgütlü olarak akaryakıt ve vergi kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 72 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen dev akaryakıt kaçakçılığı operasyonunda 112 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli merkezli olarak başlatılan operasyonda, akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayilerinde bulunan otomasyon ve yazar kasa sistemlerine dışarıdan müdahale edildiği, satış verilerinin silindiği, bu yolla haksız kazanç elde edildiği iddiaları yer alıyor.

Konuyla ilgili Körfez Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Erzincan KOM Şube Müdürlüğü ile Körfez Savcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada usulsüzlük yaptığı iddia edilen şirketlere yönelik olarak 72 ilde eş zamanlı olarak 'Vurgun' operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında, Kocaeli'de şüphelilerden bazıları suçüstü yakalandığı öğrenildi. 72 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda Kocaeli'de 101, Erzincan da ise 11 şüpheli gözaltına alındığı da öğrenildi.

Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Faiz Oranları

Yapılan incelemelerde, akaryakıt ve vergi kaçakçılığı iddiasıyla operasyon yapılan şirketlerce ithal edilen akaryakıtın dağıtıcı ve bayilik lisansına sahip firmalar tarafından faturasız olarak piyasaya sürüldüğü belirlendi. Faturaların da gider olarak gösterilmesi için komisyon karşılığında satıldığı ortaya çıktı. Şüphelilerin bu yöntem ile 6 aylık dönemde devleti en az 600 milyon TL vergi kaybına uğrattıkları tespit edildi.