16 yaşındaki dolandırıcı, 67 yaşındaki dedeyi arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Kendini polis olarak tanıtan 16 yaşındaki dolandırıcı, 67 yaşındaki Yusuf Boşkut'a bankadaki parasının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aktarılacağını, bunun için parayı çekip istenen adrese getirmesini söyledi.

Tamam diyip telefonu kapatan Yusuf Boşkut, durumdan şüphelenerek polise telefon açtı. Polis memuru Yusuf Boşkut'a bunun bir dolandırıcılık yöntemi olduğunu belirtti. Sonrasında polisle işbirliği yapan Yusuf Boşkut,16 yaşındaki dolandırıcıya tuzak kurdu.

Kendisini arayan kişiye bankadaki 53 bin lirasını çektiğini söyleyen Boşkut, içine para yerine kağıt havlu koyduğu poşeti şüphelinin istediği adrese bırakarak ayrıldı. O esnada bölgede önlem alan Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü ekipleri, zanlıyı poşeti aldığı sırada yakaladı.

16 yaşında olduğu öğrenilen şüpheli M.R.D. İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gazetecilere açıklama yapan Boşkut, 53 bin lirasını dolandırıcıya kaptırmadığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Zanlının "polise haber verme" uyarısını dinlemediğini aktardı.

67 yaşındaki Yusuf Boşkut açıklamasının devamında; 'Ben de kağıt havluyu bir gazeteye sarıp poşete koydum. Sonra polis kontrolünde dedikleri yere gittim. Poşeti Kemer Mezarlığındaki bir yere bırakıp ayrıldım. Sonra çocuk parayı almak isterken polis yakalamış. Polisle işbirliği yapıp o dolandırıcıyı yakalattık. Polis kardeşlerim ve bu kağıt havlu olmasaydı paralarım gitmişti.' Dedi.