Dünyaya gözlerini açtıktan 4 gün sonra karnında bir şişlik olduğu gerekçesiyle ailesi tarafından Abant İzzet Baysa Tıp Fakültesi'ne götürülen küçük bebek, acilen yoğun bakıma yatırıldı ve kalbinin kasılmadığı ortaya çıktı.

Bir gün boyunca çocuk kardiyolojisi yoğun bakım merkezi bulunan bir hastaneye sevk edilmek üzere hastane arayan aile sonunda Okan Üniversitesi Hastanesi'ne ambulans ile sevk edildi.

Mimari Vizyonerler,  Şehirlere Yön Veren Şehir Plancıları Mimari Vizyonerler, Şehirlere Yön Veren Şehir Plancıları

Uzmanlar Okan Üniversitesi Hastanesi'ne getirildiğinde yaşam fonksiyonları neredeyse durmak üzere olan çocuğa akut kalp yetmezliği ve buna bağlı çoğul organ yetmezliği tanısı koydu. Bebeğin çevresiyle temasının kesilmiş, uykuya meyilli, emmesi, beyin fonksiyonları ve böbrek kanının da bozulmuş olduğu saptanan çocukta idrar çıkışının da olmadığı, karaciğer dolaşım bozulmasının da yaşandığı işaret edilirken, solunum sıkıntısı bulunan çocuğun acilen solunum makinesine bağlandığı belirtildi.

Ayrıca bebeğin damarlarındaki darlığın çok ciddi boyutta olması ve buna bağlı olarak kalp kasılmasında bozulma olduğu belirlendi.

Damar darlığı çok ciddi boyutta olup, damardan çok az kan geçen bebek derhal ameliyata alındı. Makara ipinden (1,8 mm) daha ince ve kıldan (0,1 mm) biraz kalın (0,3 mm) bir telle kalp kapağından geçilerek, kapakta önce 5 mm daha sonra 7 mm çapında balonlar şişirilerek kapak genişletildi. Kalp kapağı açıldıktan hemen sonra kalp kasılması düzelen bebeğin saatler içerisinde karaciğer ve böbrek işlevleri düzeldi. İdrar çıkarmaya başlayan bebek ameliyattan 1 gün sonra da solunum makinesinden ayrıldı.

Bebeklerinin mucizevi bir şekilde sağlına kavuştuğu için çok mutlu olduklarını söyleyen aile, Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz'a ve Yenidoğan uzmanı Yrd. Doç Dr. Şenol Bozdağ'a çok teşekkür ettiklerini, bebeklerinin rutin kontrolleri bittikten sonra kucaklarına alacakları günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.