Habertürk'te yer alan habere göre; Operasyon, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirildi. Polisi harekete geçiren olay bir ihbarla başladı. Polisi arayan bir kişi, Sarıyer'de bir rezidansta uyuşturucu depolanan bir daire olduğunu söyledi. Polisin araştırmasında dairede 3 çocuk sahibi bir ailenin yaşadığı belirlendi. Ancak ailenin geliri ile yaşam tarzlarının uyuşmadığı anlaşıldı. Yapılan takiplerde, evde uyuşturucu bulunduğu doğrulandı.

Bunun üzerine polis Sarıyer'deki baskın için plan yaptı. Ekipler, kamera düzeneği bulunan rezidansa, güvenlikçi kılığında girdi. Olcay K. ve imam nikahıyla yaşadığı Ildız A. gözaltına alındı. Evdeki 1.5 yaşındaki ikiz kızlar ve 7 yaşındaki erkek çocuk korumaya alındı.

Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor

Baskın yapılan adreste 550 bin uyuşturucu hap, 47 kilo kokain ve 68 kilo eroin ele geçirildi. Uyuşturucuların, dairenin çeşitli odalarında ve çocukların da görebildiği açık alanlarda bulunduğu öğrenildi.

Uzman ekipler, farklı türde yüksek miktarda uyuşturucu bulunması üzerine evin "takas zulası" olduğu sonucuna varıldı. Lüks dairede, Avrupa'dan gelen uyuşturucu ile Avrupa'ya gönderilecek uyuşturucuların değişiminin yapıldığı öne sürüldü.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü. 3 çocuk annesi kadın, emzirecek çocukları olduğu için savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hırsızlık, uyuşturucu kullanma ve dolandırıcılıktan kaydı olan Olcay A. tutuklandı.