Türkiye'nin bazı bölgelerinde gündüz itibari ile başlayan yoğun kar yağışı bir çok ili ve ulaşımı olumsuz etkiledi. Özellikle il sokaklarının kar yağışından sonra tamamen beyaza bürünmesi ortaya güzel bir manzara çıkartmış olsada ulaşım yönünden sürücüleri olumsuz etkiledi.

ANKARA

Dün itibari ile başlayan kar yağışı ilçeleri ve merkezi olumsuz etkiledi. Kar yağışından sonra ulaşımda büyük aksamalar yaşandı pazartesi günü okullarında tatil edilmemesi ile birlikte aileler özellikle çocukların okula gitmesine büyük tepki gösterdi.

Kar yağışından sonra İl Valileri tarafından yapılan açıklamada 28 ilde okullara 1 gün süre tatil verildiği ilan edildi.

Okulların 07-01-2019 Tarihi itibari ile tatil edilen iller

Kastamonu

Samsun

Konya

Çorum

Kırıkkale

Çankırı

Uşak

Bolu

Bingöl

Karaman

Karabük

Kırşehir

Düzce

Amasya

Kahramanmaraş

Bitlis

Elazığ

Yozgat

Ordu

Sivas

Tokat

Nevşehir

Zonguldak

Çanakkale

Hakkari

Aksaray

Muş

Ağrı

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle trafik ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için denetimleri artırdı.

Trafik yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde önlemlerini ve kontrollerini sıklaştıran ekipler, bazı bölgelerde de kar lastiği olmayan araçların geçişlerine izin vermedi.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda, kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Gaziantep ve Şanlıurfa'da sis, hava ve kara yolu ulaşımını olumsuz etkiledi.

Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 432 köy yolu ulaşıma kapanırken, İç Anadolu Bölgesi'ni Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlandı.

Van ve Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 16 yerleşim yerine ulaşım sağlanamazken, Bingöl-Kiğı kara yolu ile 281 köy yolu ulaşıma kapandı.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde şiddetli yağış sebebiyle yaşanan heyelan dolayısıyla Sincik-Malatya kara yolu ulaşıma kapandı. Giresun-Sivas kara yolu üzerindeki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kar ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tırlara zincir takma mecburiyeti getirildi. Kar yağışı nedeniyle Uşak-Ankara, Uşak-Kütahya kara yollarında ulaşım aksadı.

Kahramanmaraş'ta 2 bin rakımlı Yedikuyular mevkisinde kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Malatya'da 30 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamadı.

Samsun-Ankara kara yolunda kış lastiği olmayan tırların geçişine izin verilmezken, kara yolunun Çorum kısmında da ulaşım güçlükle sağlandı. Yolda kalan sürücü ve vatandaşlara da AFAD ekipleri tarafından içecek ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Samsun-İstanbul kara yolunun Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi kısmında da ulaşım kontrollü sağlandı.

Ardahan'da kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Ardahan-Şavşat ile Ardahan-Posof kara yollarında tır geçişlerine izin verilmedi.