2017 yılında yaşanan bu siber saldırılar aslında önümüzdeki yılların nasıl şekilleneceği konusunda da bizlere bilgi veriyor. Bu nedenle özellikle antivirüs ve güvenlik araştırmacıları kurumların bu saldırılara karşı hazırlıklı olması gerektiğinin altını çiziyor.

Teknolojinin Mimarı, Bilgisayar Sistemleri Analistleri Teknolojinin Mimarı, Bilgisayar Sistemleri Analistleri

Uzmanlar yüksek düzeydeki yöneticilerin kurumların siber güvenliği konusunu eskiye göre daha ciddiye almaya başladığını dile getirirken, kurumlarda siber güvenlik açısından personel eğitimi ve farkındalığının öncelikli ve kilit önem taşıdığını belirtiyor.

Tüm kuruluşlarda personelin farkındalık oluşturmasını sağlamak gerekirken, herkesin sorumluluğunun farkına varması için dikkat edilmesi gereken bazı konular olduğunu belirtmekte fayda var.

Uzmanlar korunabilmek için öncelikle düşmanların saptanması gerektiğinin altını çiziyor. Burada da kötü amaçlı yazılım, kimlik avı, fidye yazılımı ve sosyal mühendislik gibi en yaygın tehditler ön plana çıkıyor. Kuruluşlarda çalışanların bu konularla ilgili bilgilendirilmesinin sorunu anlamasına ve hassa davranmasına yol açacağını dile getiren uzmanlar, ilk adımın bu yönde olması gerektiğini savunuyor.

Uzmanlar siber saldırılardan korunabilmek için parola oluşturma ve hatırlatma konusunda dikkatli olunmasını öneriyor. Kullanıcılar tarafından hatırlanabilmek amacıyla basit ve aynı şifrelerin konulmasının güvenlik açığına sebebiyet verdiğini açıklayan uzmanlar, çalışanların daha güçlü parolalar konusunda bilgilendirilmesini öneriyor.