Merakla beklenen 2017 DGS sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. DGS sonuçlarını adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

Biyometri, Kimlik Doğrulama Teknolojisinin Temelleri Biyometri, Kimlik Doğrulama Teknolojisinin Temelleri

2017 DGS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Önlisans eğitimini lisans düzeyinde tamamlamak isteyen öğrencilerin katıldığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 23 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmişti. 29 Ağustos'ta açıklanması planlanan fakat Kurban Bayramı tatili nedeniyle bugüne ertelenen DGS sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden adayların erişimine açıldı.

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A'da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.