MEB Bakanı Yılmaz Türkiye'de 100 bin öğretmen açığı olduğunu paylaşmış ve 2018 yılında 20 bin öğretmen ataması gerçekleştireceklerini duyurmuştu.

Başbakan, Maliye Bakanı ve Çalışma Bakanı ile bir araya gelerek öğretmen atamasıyla ilgili karar vereceklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 20 bine yakın öğretmenin alımı için şubatta bir duyuru gerçekleştirdiklerini, büyük ihtimalle de Mayıs'ta bir sınavın ardından öğretmenlerin atamasının Haziran veya Temmuz'da gerçekleşeceğini paylaşmıştı.

İsmet Yılmaz'ın 20 bin öğretmen atamasını duyurmasının ardından akıllarda 100 bin öğretmen açığının olduğu bir ülkede 20 bin öğretmen ataması yeterli mi sorusu belirdi.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim -Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk "20 bin atama ile hangi yaraya merhem, hangi derde deva olacaksınız?" yorumuna imza atarak gelen akıllardaki soru işaretlerini net bir şekilde dile getirdi.

20 bin öğretmen atamasının hem okullardaki öğretmen ihtiyacını karşılamayacağını hem de atama bekleyen öğretmen adaylarını mutlu etmeyeceğini vurgulayan Koncuk, bakanlığın öğretmen açığını gidermek için 81 ilde 63 bin 829 ücretli öğretmen çalıştırdığını ve ücretli öğretmenlerin 8 bin 484'ünün öğretmenlik formasyonu olmayan iki yıllık meslek yüksek okulu mezunlarından oluştuğunu aktardı.