İYİ Parti'nin 24 Haziran seçimlerine katılabilmesi için partilerinden istifa edip İYİ Parti'ye geçen 15 CHP'li milletvekili bu gün TBMM'de düzenlenen bir törenle CHP'ye geri döndüler.

15 CHP'Lİ TÖRENLE CHP'YE KATILDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ' Arkadaşlarımız Türkiye siyaset tarihine geçecek bir kararı uygulamak üzere hep birlikte bir adım attılar."

HALKIN VİCDANI TEPKİ VERDİ

"Giderlerken dönüşleri konuşuldu. Birileri onları itibarsızlaştırabileceklerini düşündüler. Ama bu kamu vicdanından, halkın vicdanından geriye tepki. İlk andan itibaren 15 arkadaşımızın yapmış olduğu büyük fedakarlık, kamuoyunda büyük bir takdirle karşılandı."

80 MİLYONDAN TAKDİR GÖRDÜ

"Bir partinin çeşitli oyunlarla seçim dışına bırakılmasına tepki gösteren vicdan sahibi adalet duygusuna sahip olan 80 milyon vatandaşımız tarafından takdirle karşılandı. Onlar gittikleri şehirler de alkışlandı."

ALAY ETMEYE KALKANLARIN HESAPLARI TUTMADI

"Yedikleri yemeğin parasını almamaya ısrar eden esnaflarla karşılaştılar. Zaman zaman onlar gözyaşlarını tutamadı. Bununla alay etmeye kalkanlar oldu. Gittikleri gibi dönmüyorlar. Onların gitme kararını, CHP'nin bu kararına 15 arkadaşımızın fedakarca tamam demesinin ardından devam eden süreçte, o gün Türkiye'de şöyle bir iklim hakimdi."

Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim Motorin Fiyatlarında Beklenen İndirim

GÖREV TAMAMLANDI

"Yine her şey birilerinin tasarladığı gibi mi olacak? Bugün Türkiye'de tamam yeter artık, artık her şey planladığınız gibi olmayacak, halkın iktidarını kurmak için saraya karşı tüm milletin ittifakını kurmak için, barıştan yana özgürlükten yana Türkiye'nin yeni geleceğinden yana umut besleyen herkesin yüzünün gülmesi için hepimiz tamam diyoruz. Görev tamam, arkadaşlarımız yuvaya dönüyorlar."