İstanbul'da düzenlenen pastacılık yarışma ve fuarında bir birinden lezzetli ve ihtişamlı pastalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Pasta Şefi Metin Taşçı ve ekibinin 2 günde yaptığı Güzel ve Çirkin karakterlerinden oluşan 100'er kiloluk heykel pastalar oldukça büyük bir beğeni kazandı.

metin3

İLGİNÇ FİKİRLER PASTAYA DÖNDÜ

Pasta, kek ve çukulatalı ürünler istanbul'da düzenlen bir yarışmada kıyasıya mücadele verdiler. Pasta şeflerinin bütün marifetlerini ortaya döktükleri yarışmada birbirinden ilginç fikirler pastaya dönüştü.

orman1

ŞEFLER KIYASIYA YARIŞTI

Dev orman cin'i, tv. de oynayan güzel ve çirkin karakterlerinin pastaya dönüştüğü etkinliklerde Türkiye'nin en ünlü pasta şefleri hünerlerini gösterdiler. Yarışma jürisi tarafından derecelendirilen pastalar daha sonra ziyaretçilere ikram edildi.

orman2

EĞİTİM GELİŞİRSE SEKTÖR BÜYÜR

23 yıllık pasta ustası olan Metin Taşçı, pasta ve şekerleme sektörünün büyük bir hızla büyüdüğüne dikkat çekerek, ' Birçok genç mutfak ustası arkadaşımız yetişiyor. Ancak bu konuda eğitim veren okullar yetersiz."

MESLEKTE DİSİPLİN ŞART

"Mutfak eğitimi veren okullar ve kurslardan yetişen arkadaşlar, yeteri kadar donanımlı olmadıkları için ustaların yanında yeniden işe sıfırdan başlıyorlar. Pastacılık eğitiminin de disiplin altına alınması şart. İyi ve donanımlı pasta şefleri sayesinde çok daha güzel ve zevkli ürünler pasta severlerle buluşacak' şeklinde konuştu.