Aydın'da taşkının yer açtığı baskın tarım arazilerini kullanılamaz bir hale getirdi. 3 bin kişinin yaşam sürdüğü beldede hayat durma noktasına gelirken üreticiler, önümüzdeki haziran ayına kadar ne yapacakları konusunda kararsız kaldılar.

Son yılların en yağışlı mevsimi ülkemizi esir alırken bundan son olarak da Aydın nasiplendi. Taşkının vermiş olduğu hasar korkunç boyutlara kadar ulaşırken bölgedeki ıslah çalışmalarının da devam ettiği kaydedildi. Özellikle Büyük Menderes Nehri yatağında yer alan bölgenin aşırı yağış alması sonrasında bazı karayolları da tamamen ulaşıma kapandı.

Taşkınların Boyutları Korkunç

Koçarlı'daki 3 bin nüfusluk bölge yağışlardan daha çok etkilenirken Yeniköy beldesinin yarısından fazlası da bu felaketten dolayı yara aldı. Taşkın suları bölgeyi tamamen etkisi altına alırken Koçarlı ve Söke ovalarındaki 100 bin kadar dönüm arazisi de baskının hışmına uğradı.

Başta buğday, arpa ve yonca olmak üzere 100 bin dönümlük arazinin sular altında kalmasının ardından bölgenin çürümeye yüz tutması çiftçinin son umudunu da kaybetmesine neden oldu. Ocak ayının başından bu yana devam eden yağışlar yüzünden tarla, ev ve ahırlarında taşkınlardan etkilenerek kullanılamaz bir hale geldiği kaydedildi.