Türk halkı lanetlenen terör çıkmazında kesinlikle elindeki gerçek vatansever ve hayatını dürüstlük rütbesi ile ülkesine adamış siyasetçilerinin seslerine, uyarılarına kulak vermelidir. Bende bana göre Türkiye'nin dürüstlükte sembol olmuş, ilk ve tek çıkar peşinde koşmayan siyasetçisi olan Sadettin Tantan'ın görüşlerini sizlerle paylaşmak istedim. Tabii bu uyarıları bizden çok sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dikkate alması gerekiyor ama ne yazıkki BDP gibi Pkknın sesi olan bir siyasi partinin temsilcileri bile dinlenip fikirleri alınırken Tantan gibi değerler kaale alınmıyor. En azından Türk halkı olarak siz Sadettin Tantan'ın söylediklerinden faydalanın.
“TERÖRÜ SİYASİ İRADE ÇÖZER… İDAM TEKRAR CEZA HUKUKUNA GİRMELİDİR… TERÖRÜN FİNANSINA EL KONULMALIDIR…”
Son aylarda arka arkaya şehit haberleri geliyor. Daha dün gece 8 şehit haberi geldi… Uzun zamandır YURT Partisi ve ben Sadettin Tantan olarak, terörün siyasi iradeyle biteceğini söylüyorum. Evet! Terör siyasi iradeyle biter… Bugün terörle mücadelede siyasi iradenin desteği yok ve PKK ile mücadeleyi yürütecek bir adres de bulunamıyor. İktidar, teröristle mücadeleyi TSK’ya havale etmiş, şehit haberleri çoğaldıkça kamuoyunu tatmin etmek için Kamu Güvenliği Müsteşarlığı isminde bir kurum oluşturmuştur. Bunun bir kandırmacadan ibaret olduğu artık ortaya çıkmıştır.
Terörle mücadele için Kamu Güvenliği Müsteşarlığı kuran AKP sorumluluğu üstünden atarak, olayı bürokrasiye havale etmiştir. Sorun ancak siyasi irade ile çözülür. Oysa AKP iktidara geldiğinden beri PKK ile mücadele etmekten kaçınıyor. Çünkü PKK ile mücadele ederse iktidarda kalamayacağını biliyor.
AKP mücadele etmiyor
AKP’nin iktidara geldiğinden bu yana uygulamalarıyla terörle mücadele etmediğini ortaya koyduğunu anlatan Tantan, PKK ile Kürt sorununun eşdeğer tutulmasının kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu belirtti ve “PKK’ya karşı en büyük mücadeleyi halkımızla birlikte, kolluk ve güvenlik güçleri vermiştir. İktidarın uyguladığı siyasetle PKK’ya karşı mücadele edenler adeta sahipsiz bırakıldılar. Bu politika tehlikelidir” uyarısında bulundu.
Siyasi irade yok
Sadettin Tantan, “PKK, bir terör örgütüdür ama bir özelliğiyle de organize suç örgütüdür. PKK’yla mücadelede, zihinlerin gerçek bilgilerle zenginleştirilerek, toplumun bilinçlenmesi şarttır” dedi.
Bürokratik çalışmalarla terörle mücadelede bir yere gidilemeyeceğini anlatan Sadettin Tantan, şunları kaydetti: “Bu bile başlı başına bir aciziyettir. Asıl siyasi iradenin ortaya konulmasıdır. Ama siyasi irade hiç yok. İktidar sorunu bürokrasiye havale ederek, sorumluluğu üzerinden atıyor. Yasal altyapı ve irade olsa PKK’lılar gezemez. Ama AKP iktidara geldiğinden beri PKK ile mücadele etmekten kaçına gelmiştir. Hem ekonomik, hem siyasi hem de psikolojik anlamda PKK egemen olmuştur. AKP, PKK ile mücadele ederse iktidarda kalamayacağını biliyor. Çünkü PKK’yı kullananlar bunu böyle istiyor. PKK’yı kurdurtan, ona katkı sağlayan ülkelerin desteği çok açık.”
İç güvenlikten TSK çekilmeli
Sadettin Tantan açıklamasına şu çarpıcı cümlelrle devam etti:
“Artık iç güvenlikten TSK’nın çekilmesi lazım. Terörle mücadelede en son kullanılacak güç olmalı. İç güvenlikte, suçlarla mücadele edecek kolluk güçlerinin, istihbarat örgütlerinin yeniden görev- tanım- tarifi yapılmalı ve hukuki ve kurumsal alt yapıları Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre belirlenmeli. Güvenlik mimarlığı çerçevesi içerisinde önleyici suçlar açısından Türkiye Başsavcılık Müessesi kurulurken bütün suçlar bakımından da arşiv oluşturulmalı, bilgi bankaları kurulmalıdır.(DNA Bilgi Bankası, Terörle Bilgi Bankası gibi…) Burada çalışacak hakim- savcıların, nitelikli kolluk güçlerinin, nitelikli uzmanların insanların yetiştirilmesi şart. Suçlar bakımından Araştırma enstitüleri kurulmalı. Organie suç örgütlerini ve terör örgütlerini besleyen, kayıt dışı ekonomi karapa ekonomisi, yolsuzluk ekonomisi, kumar ve fuhuş ekonomisine karşı mücadelede uluslar arası sözleşmelerin içeriğine göre yeni yasal alt yapılar ve bunlarla ilgili mücadele edecek istihbarat ve kolluk güçlerinin görev tarifi yapılmalıdır. Yurtdışında da bu mücadeleyi yürütecek istihbarat ve diğer güçlerin göev tanım tariflerinin yeniden yapılması gerekmektedir.
Görev tanım ve tarifi yeniden yapılmalı
Kolluk güçleri, istihbarat güçleri nitelikli hale getirilseydi, Türkiye’deki bölücü hareketler, silahlı ve silahsız örgütler yaygın bir şekilde hareket edemezdi. Çok süratli bir şekilde terör ve hareketleri ortadan kaldırılabilirdi. Ama olmadı. Türkiye’de, güvenlik zafiyetinin oluşmasındaki en büyük eksiklik, görev- tanım- tariflerinin çağa göre yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Klasik anlamda mücadele anlayışı başarılı olamaz. Uluslararası Güvenlik Siyaset Stratejisi Belgesi’ne göre, iç ve dış tehditler yeniden tespit edilmeli, bu tehdit algılamalarına göre kurumsal alt yapılar iç ve dış güvenlikten sorumlu hukuki ve kurumsal alt yapıları güçlendirilmeli, aktif, operasyonel, hareket kabiliyeti yüksek konuma getirilmelidir. Ülkeleri ve bizi de tehdit eden enerji savaşlarına, ekonomi savaşlarına ve yüksek teknolojiden doğan savaşlara karşı, enformasyon ve bilgi savaşları, hukuk savaşlarına karşı halkı sürekli bilinçlendirirken, halka beraber bu mücadeleyi yürütecek (içeride ve dışarıda) kurumların da süratli bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Bunlarla mücadele edecek nitelikli insanlar yetiştirilmelidir.
PKK’nın siyasi- idari- ekonomik aktörleri zenginleşti
Yıllarca PKK’ya karşı direnen, ülkesine, devletine sahip çıkan, halkımız AKP iktidara geldikten sonra sanki PKK’ya direnmesi sanki bir suçmuş gibi dışlanarak, PKK’ya mahkum edilmiştir. PKK’nın siyasi, idari ve ekonomik aktörleri zenginleşirken, Kürt vatandaşlarımızın büyük bölümü, PKK’nın tehdidi altında, hem ekonomik anlamda çökertilmiş, cahil, yoksul bırakılmış, hem de kendi ülkesine yabancılaştırılmıştır.
Bu da çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Irak’a el koyarak “özgürlük ve demokrasi getiriyorum” diyen Amerika, 21. yüzyılda insanlık suçu işlemiş, halkın fakirleşmesi ve cahil bırakılması sağlanmıştır. Irak halkı kendi içinde etnik- mezhepsel olarak böldürülmüş, halklar arasına kin tohumları atılmış, Irak’ta akıllı bir şekilde bu projeyi hayata sokmuştur. Soru şu: Yanı başımızda bu proje uygulamaya sokulurken, siyaset, bürokrasi, entelektüeller ve iş çevreleri bundan ders çıkarmış mıdır?
PKK’nın finansmanına el konulmalıdır
Terörün finansmanına yurt içi ve dışında el konulmalıdır. Terörle mücadelede Türkiye idamla ilgili hukuksal düzenlemeleri ceza sistemine yeniden sokarak başta İmralı olmak üzere etnik- bölücü faaliyet gösteren herkese karşı hukuki altyapıyla gereği yapılmalıdır. Bugüne kadar PKK’yı marka gibi kullanarak içte ve dışta, gayrı yasal zeminde zenginleşenlerin, zenginleşerek teröre finansör olanların mal varlıklarına el konulmalıdır.
“PKK masaya oturulamaz iktidarın görevi terörü ortadan kaldırmaktır”
“PKK bir organize suç ve terör örgütüdür. Hiçbir şekilde af gündeme gelemez hükümet yetkilileri de affı konuşamazlar ve masaya oturup, muhatap alamazlar. Onların görevleri terör ve organize suç örgütünü ortadan kaldırmaktadır…”
Son günlerde dayatılmış ve yaratılmış olan bir sorun karşısında PKK’yla masaya oturma çağrıları yapılıyor. PKK eşittir dayatılmış olan aslında olmayan sorunun politik malzemesi olarak karşımıza çıkartılıyor. Bu durum, planlı ve projeli bir şekilde gerek siyasetçiler gerekse enformasyon ağı içerisindeki saklı iştirakçiler tarafından dile getiriliyor.
Bu dayatılmış ve yaratılmış olan “KÜRT” sorunu konusunda “PKK’yla masaya oturalım” diyecek kadar ileri gidilirken, bunu söyleyenlerin, ne kadar cahil ve bağımlı oldukları da ortaya çıkmış oluyor. Bu isimler, bu açıklamalarıyla kendilerini bir kez daha Türk kamuoyuna tanıtıyorlar.
PKK bir organize suç ve aynı zamanda terör örgütüdür. Hiçbir şekilde af gündeme gelemez hükümet yetkilileri de affı konuşamazlar ve masaya oturup, muhatap alamazlar. Onların görevleri terör ve organize suç örgütünü ortadan kaldırmaktadır, gerekli tedbirleri almaktır.
Bu Sese Kulak Verin, Yılların Tecrübesi Terörün Reçetesini Sunuyor. Türk Halkı Gerçek Değerlerine Sahip Çıkmalı. Biz Yıllarca Sadettin Tantan Ve Onun Gibi Siyasi İradeler Sayesinde Ayakta Durabildik. Bundan Sonrası İçin Niye Bizi Ayakta Tutacak İnsan Sadettin Tantan Olmasın. Başımızdakilerden Ne Eksiği Var Bence Eksiği Yok Fazlası Var. En Azından Ne Yapacağını Biliyor. Şov Yapmak Yerine Çözüm Üretiyor. Başka Türkiye Yok Arkadaşlar Acemiler Zaman Kaybettirir, Tecrübeliler Değer Katar. Tabii Hem Dürüst Hemde Cesur Olan Tecrübeliler. Teşekkürler Sayın Sadettin Tantan, Vatandaşlarımızın Duyarsızlığına Rağmen Hala Daha Türkiye'ye Hizmet Ettiğiniz İçin Teşekkürler!!!