Şifremi unuttum | Üye Ol
    GÜNDEM   |  SİYASET   |  SPOR   |  DÜNYA   |  EKONOMİ   |  MAGAZİN   |  MEDYA   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  TEKNOLOJİ   |  YEREL HABER   |  FOTO GALERİ 
   
 
 
 
 
PAKİSTAN’A YARDIM ..
  Yakup BONCUK   yakupboncuk@gmail.com 02 Eylül 2010 Perşembe  

Biliyorsunuz, duydunuz, TV’lerde izlediniz, gazetelerde okudunuz..

Geçtiğimiz haftalarda dost, kardeş, müslüman ülkelerden Pakistan’da bir sel afeti meydana gelmişti. Bu öyle bir afet oldu ki, ülkenin yarısını aldı götürdü. Milyarlarca dolarlık zarar meydana geldi. Yüzlerce insan sele kapılıp ya da yıkılan binaların altında kalarak hayatını kaybetti.

 -  Tarsus'ta  Pakistan'da meydana gelen sel felaketine yardım eli uzatmak isteyenler olduğunu biliyoruz.

 Açılan yardım kampanyalarına genelde nakti yardım kabul ediliyor.

Geçen hafta Müftülüğümüz tarafından açılan yardım kampanyasına  yeni evli bir bayan çok anlamlı bir bağış yapmıştı. O haber gazetelerde de yayınlandı. Böylece diğer birçok duyarlı  insan bu konuda yardımlarını yapmaya devam ettiler. O bayan, eşinin dedesinden kalma yüzüğünü Tarsus Müftülüğüne bağışladı. Bu örnek hareket birçok kesim tarafından takdir edildi, alkışlandı. Böylece yardımlar toplanmaya ve ilgili hesaplara yatırılmaya devam etti.

Yine o bayanın yardım yapmasından ve Pakistan’ın TV lerdeki hazin durumundan etkilenen  bir emekli vatandaşımız da 300 TL  değerindeki iki odalı yeni çadırını ve bir miktar parayı kardeş Pakistan halkına bağışlayacağını açıkladı.

  Pakistan'daki sel felaketinden dolayı, insanların durumuna çok üzüldüğünü belirten Gülten Tosun(30), manevi değeri olan altın yüzüğü eşininde oluruyla bağışlamaya karar verdi.Tosun, yüzüğü Müftü Abdulkerim Akbaba'ya teslim etderken herkes duygulu anlar yaşadı. Tüylerimiz bu haberi okurken bile diken diken oluyor, Pakistanlı kardeşlerimize dualar ediyoruz.

İKİNCİ YARDIM

Geçtiğimiz cumartesi günü idi. Yeni mahalleden telefon eden bir emekli vatandaş kendisinin de Pakistanlılara yardım etmek istediğini beyan etti.

Bu mahallede ikamet eden Mehmet Özel, iki odalı 300 TL değerindeki çadırını ve bir miktar para bağışı yaparak bunlarıın Pakistan halkına gönderilmesini istedi.

Kardeşi Bağdat Yükseloğlu ve eşi Hülya Özel ile birlikte  Pakistan halkının yeniden huzurlu ve mutlu günlere kavuşması için dua ettiklerini belirten Mehmet Özel "Pakistan halkının uğradığı sel felaketini görünce yüreğim cız etti. Onlara ben de yardımcı olmak istedim. Yeni aldığım  hiç kullanılmamış 2 odalı çadırımı Pakistan’a gönderilmesi için veriyorum. Ayrıca bankalarda açılan hesaplara da para bağışı yapacağım" dedi. Pakistan halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Tarsusluların bu duyarlılığı bu kadarla sınırlı değil elbet.  Nakdi yardım yapanların sayısı da binleri geçti. 100 bin TL den fazla para toplandı, toplanmaya devam ediyor.

 

Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba da başlattıkları yardım kampanyası kapsamında şu ana kadar 100 bin TL  toplandığını kaydetti. Pakistan'da yaşanan felaketi bir gün herkesin yaşanabileceğini belirten Akbaba, 'Pakistanlı kardeşlerimize yardım için vatandaşlarımızın seferber olması  bizleri çok duygulandırdı. Tarsus halkına  teşekkür ediyorum' dedi.

Tarsus Müftüsü Abdulkerim  Akbaba  ayrıca Pakistan’daki selzedelere  yardım etmek isteyenlerin müftülüğe  başvurabileceklerini  kaydetti.

GİYSİ VE MALZEME

YARDIMI..

Nakdi yardımların nasıl yapılacağı anlaşıldı. Ama elbise  gıda ve ev eşyası yardımı yapmak isteyenler ne yapacak. bunu kimse bilmiyor.

En azından Kızılay bu gibi konularda öncülük yapmalı ve giysi, gıda ve ev eşyası gibi yardımları toplayarak araçlarla toplama merkezlerine oradan da Pakistan’a ulaştırmalı. O zaman gerçek yardım daha büyük boyutlarda olacaktır.


Bu yazı 199 defa okunmuştur.
 Yorumlar  -   Yorum Ekle

Bu yazı henüz yorumlanmamış...


 Yazarın Diğer Yazıları
 
 
 
Naif KARABATAK

Sizde eski askerleri ne yaparlar?
 
 
 
 
 
Eshabil ÜSTÜNDAĞ

HEDEFTEKİ ADAM (Muharrem İnce)
 
 
   
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
16/9
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,4570  1,4640  
  EURO  2,1902  2,2008  
  GBP  2,4021  2,4147  
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
      Fethi AKAR
      Eshabil ÜSTÜNDAĞ
      Naif KARABATAK
      Mehti SARAÇ
      A. Raif Öztürk
      Gündoğdu YILDIRIM
      Fuat TÜRKER
      Yakup BONCUK
      Yasemin ERDEM
      Özlem Saraç
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Bu sezon play off'lara hangi takımlar girebilir ?
Eskişehirspor
Bursaspor
Gaziantepspor
Gençlerbirliği
Trabzonspor
Mersin İdman Yurdu
Diğerleri
   ŞANS OYUNLARI
21/01/2012
7-10-17-20-28-36
25/01/2012
14-16-20-28-31-2
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   MODA OLANLAR   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   CANLI YAYIN İZLE  |   İLETİŞİM
 
RSS | Add to Google Haberingundemi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Haberin Gündemi sorumlu tutulamaz.