Şifremi unuttum | Üye Ol
    GÜNDEM   |  SİYASET   |  SPOR   |  DÜNYA   |  EKONOMİ   |  MAGAZİN   |  MEDYA   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  TEKNOLOJİ   |  YEREL HABER   |  FOTO GALERİ 
   
 
 
 
 
Emekli ne istiyor?
  Yakup BONCUK   yakupboncuk@gmail.com 17 Aralık 2009 Perşembe  

Bir süredir emeklilerin sıkıntısına şahit oluyor,sorunlarını dile getirmek istiyordum.

Sıkıntılardan birisi Tarsus’ta toplu taşıma araçlarında emeklilere daha önce yapılan indirimin iptal edilmesi ile ilgiliydi..

Şehiriçi ulaşıma güzellik ve kalite gelirken, bilet ücretlerinde emeklilerin aleyhine gelişen uygulamadan sıkıntı doğunca otobüslere  İçişleri Bakanlığının bir genelgesi yazılıp asılmıştı. 

Şimdi İbrahim Gül soruyor,”Tarsus Belediyesi   emeklilerimize toplu taşımada neden indirim uygulamıyor?”

Soru ve araştırmasına devamla; “Tarsusta  belediye ve halk otobüslerine  afiş yaptırıp içişleri bakanlıgı  mahalli idareler baş kontrolörlügü tarafından  28/09/2009  ile  21/10/2009 tarihleri arasında yapılan denetim sonucu emeklilerimize yapılan  indirimli takart    tarifesinin  uygulanamayacagı yönünde denetim raporu oldugunu    belirtmişlerdir.

Tarsus’tan seçilen Ak parti il genel meclis  üyesi  olarak  konuyu  araştırıp İçişleri bakanlıgı mahalli idareler genel müdürlüğünden, belediye halk otobüsü ve şehir içi dolmuşlarından emekli, malül,  65 yaş üstü yaşlı, vs, belediye meclisinin, indirim yapılıp yapılmıyacagını görüşünü sorduk .

Bu konuda bakanlıktan gelen  09/11/2009 tarih ve 1910 sayılı cevap  yazısında;

Belediyeler ile bunların kurdukları birlik ve işletmelerin toplu taşım hizmetlerinde malül, yaşlı, öğrenci, vs. sahiplerine indirim oranı ve tesbitinin yetkisinin tamamı ile belediye meclisine aittir diye  bakanlıkdan cevap gelmiştir .

Netice  olarak

1. İndirim oranı ve yetkisi tamamen belediyeye ve onun meclisine  aittir .

2. Müfettiş kararı var ise onun belge olarak açıklanması gerekmektedir .

3. Bakanlıktan görüş almak kaydı ile yanlış alınan karar var ise itiraz edip, düzeltilmesi gerekir .

4. Emeklilerimizin belediye halk otobüslerinden indirimli olarak faydalandırılmaları gerekir.

5. Bu gibi müfettiş kararı var ise neden itiraz edilmediğide  düşündürücüdür.

 

Netice olarak bunlar yapılmayıp, müfettiş kararı ile (var ise) emeklilerimizi mağur etmesine rağmen, hükümet tarafından yapılan bir uygulamaymış gibi gösterilmek sureti ile en kolay yol, afiş yapıp otobüslere yapıştırma yolu tercih edilmiştir .

Emeklilerimizin yanında oldugunu herkesin bilmesi gerekir .

Onların haklarını korumayada devam edecegiz.

Ayrıca Tarsus’ta yaşayan emeklilerimizin mağduruyetinin bir an önce giderilmesini istiyoruz. 

Ak parti iktidarı olarak emeklilerimize, örgencilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla.

Ak Parti il genel meclis üyesi İbrahim Gül ..”

Sayın İbrahim Gül’ün araştırması ve açıklaması aynen böyle. Bu konuyu bize de anlattı. Bazı yerel gazetelere de konu ile ilgili açıklama yaptı.

Konunun muhataplarından bu hususların tersine bir açıklama gelmiş değil.

Şimdi bu konuyu bende emekliler adına yararlı olmak için gündemime aldım.

Bunları sütunuma alırken amacım kimseyi kırmak,yaralamak veya suçlu durumuna düşürmek değil.

Benim amacım, zaten büyük sıkıntı içirnde olan Emeklilerimizin Belediye veya ona bağlı otobüs (dolmuş) işletmelerinde  ulaşımdan yararlanılırken sağlanın 10, 20, 25 kuruş gibi cüzi indirimlerin tekrar verilmesidir.

İçişleri Bakanlığının bilgisi ve genelgesi bu yönde devam ediyorsa o halde bundan sonra iş ve görev Tarsus Belediye Meclisine düşmektedir.

Konuyu ilgililere iletirken, emekliler için büyük önem arzeden bu hususta gerekenin yapılacağına inanıyorum.


Bu yazı 199 defa okunmuştur.
 Yorumlar  -   Yorum Ekle

Bu yazı henüz yorumlanmamış...


 Yazarın Diğer Yazıları
 
 
 
Naif KARABATAK

Sizde eski askerleri ne yaparlar?
 
 
 
 
 
Eshabil ÜSTÜNDAĞ

HEDEFTEKİ ADAM (Muharrem İnce)
 
 
   
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
16/9
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,4570  1,4640  
  EURO  2,1902  2,2008  
  GBP  2,4021  2,4147  
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
      Fethi AKAR
      Eshabil ÜSTÜNDAĞ
      Naif KARABATAK
      Mehti SARAÇ
      A. Raif Öztürk
      Gündoğdu YILDIRIM
      Fuat TÜRKER
      Yakup BONCUK
      Yasemin ERDEM
      Özlem Saraç
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Bu sezon play off'lara hangi takımlar girebilir ?
Eskişehirspor
Bursaspor
Gaziantepspor
Gençlerbirliği
Trabzonspor
Mersin İdman Yurdu
Diğerleri
   ŞANS OYUNLARI
21/01/2012
7-10-17-20-28-36
25/01/2012
14-16-20-28-31-2
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   MODA OLANLAR   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   CANLI YAYIN İZLE  |   İLETİŞİM
 
RSS | Add to Google Haberingundemi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Haberin Gündemi sorumlu tutulamaz.