Şifremi unuttum | Üye Ol
    GÜNDEM   |  SİYASET   |  SPOR   |  DÜNYA   |  EKONOMİ   |  MAGAZİN   |  MEDYA   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  TEKNOLOJİ   |  YEREL HABER   |  FOTO GALERİ 
   
 
 
 
 
ABD'LİLER, İSTİHBARATI ELE GEÇİRDİ
  Alper MERT   alpermertt@gmail.com 05 Temmuz 2010 Pazartesi  
Ben hep size AKP iktidarının 80 ihtilalinde ABD'liler tarafından başımıza başbakan yapılan Turgut Özal'ın devamı olduğunu anlatmaya çalıştım. Ecevit varken 3 kuruş paranın hesabını soran rahmetlinin başına her türlü belayı saran Amerikalılar Erdoğan geldikten sonra nedense para musluklarını açtılar. ABD'nin Türkiye'deki başbakanları 1-Adnan Menderes-Adalet Partisi 2-Turgut Özal-Anavatan 3-R.Tayyip Erdoğan-AKP'dir. Bu üç siyasetçi ve siyasi parti ABD'nin taşeronu olarak çalışmaktadır. Bundan dolayı ABD bu üç iktidarın dönemiinde maddi olarak büyük destek olmuştur. Eeee insan elamanı gibi çalıştırdığı adamlarına yardım eder tabi.. Şimdi size AKP iktidarının ülkemizin en büyük güvenlik anahtarı istihbaratımızı ABD'lilere nasıl teslim ettiğini anlatacağım. Hani İstanbul'un göbeğinde askeri servis aracına bomba konuyorda bundan kimsenin haberi olmuyor ya bu işlerin nasıl olduğunu gözlerinizin önüne sereceğim. İşte size iktidar yaptığımız siyasetçilerin güvenliğimizi bitiren icraatlarının hikayesi...
 
Tayyip Erdoğan’ın Amerikan Başkanı Bush ile 5 Kasım 2007′deki görüşmesinden sonra Ankara’ya sessiz sedasız bir heyet gizlilik koşulları altında geldi. Heyette üst düzey subaylar ve subay görünümünde istihbaratçılar var. 35 kişiden oluşan CIA-Pentagon karma heyeti, Amerikan Büyükelçiliği yakınındaki bir binaya yerleşti. Heyetin ziyaret nedeniyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı gibi basında konuyla ilgili tek satır haber yer almadı. Peki ne için gelmişlerdi?
“Ekip, Türkiye’deki en üst düzey Amerikan askeri temsilciliği olan, başında bir Tümgeneral’in bulunduğu ODC ile irtibat içinde çalışıyor. ODC (Office of Defense Cooperation)’nin Türkiye’deki resmi görevi Türk-Amerikan savunma işbirliği. Ama ODC, başından beri bir operasyon merkezi olarak işlev görüyor. Bütün tertipler bu merkez tarafından planlanıyor, Türkiye’deki uzantılar aracılığıyla işleme geçiliyor.”
 
 
Heyet doğrudan Emniyet İstihbaratı ile çalışıyor. Çalışmalarını sürdürdüğü yer ise, Emniyet İstihbarat Dairesi’nin Ankara Yıldız’daki merkezi.
 
ATALAY’IN ALTINDA İMZASI OLAN MEKANİZMA
Peki nasıl oluyor da Amerikalı heyet ile Emniyet İstihbarat Dairesi birlikte çalışıyor? Heyetin CIA’cı üyelerinin Türkiye’deki muadil kuruluşu MİT, Pentagon’dan gelenlerinki ise TSK.
Sorunun yanıtı şu:
Amerikalı üst düzey ajanlar, doğrudan Atalay’ın altında imzasının bulunduğu ABD ile Türkiye arasındaki “teröre karşı işbirliği” mekanizması sonucu Türkiye’de, hem de Atalay’a bağlı Emniyet İstihbarat Dairesi ile işbirliği içinde çalışıyor. Hükümet’in Açılım Koordinatörü Atalay’ın bu konudaki sorular üzerine soğuk terler dökmesinin nedeni bu.
 
ABD’NİN KARMA İSTİHBARAT TEŞKİLATI
5 Kasım 2007′deki görüşmede anlaşmaya varılan konu da “karşılıklı istihbarat paylaşımı”ydı. ABD’nin Türkiye’ye PKK ile ilgili istihbarat vereceği söyleniyordu. Peki Türkiye ne verecekti?
5 Kasım 2007′den sonra adım adım Emniyet İstihbarat Dairesi’yle ABD derin devletinin en kritik kurumu olarak CIA, Askeri İstihbarat, FBI ve diğer Amerikan İstihbarat örgütlerinin mensuplarından oluşan bir karma kuruluş yapısıyla 2003 yılında kurulan Terörist Tehdit Algılama (Kökenini Bulma) Merkezi (TTIC- Terrorist Threat Integration Center) arasında ilişkiler geliştirildi. ABD-Türkiye-Irak terörizme karşı üçlü mekanizması bu kuruluşun ajanlarının Türkiye’deki varlığının gerekçesini oluşturuyor.
 
TTIC MENSUBUNUN BARTIN ZİYARETİ
Üstelik Türkiye’deki TTIC mensupları Emniyet’le, merkezdekine paralel olarak ve merkezin talimatıyla olduğu anlaşılan bir şekilde Anadolu’nun değişik kentlerinde de işbirliği içinde görev yapıyor. Bartın Halk Gazetesi’nin 28 Mayıs 2008 tarihli bir haberi bu konudaki çok ilginç bir gelişmeyi açığa çıkarıyor. Habere göre, Bartın’ı ziyaret eden Jason White adında bir Amerikalının kimliğini soran gazetecilere Emniyet yetkilileri, “sadece bir polis” diye yanıt veriyor. Ancak adını vermek istemeyen bir Emniyet yetkilisi ise, bu Amerikalının Yüzbaşı rütbesinde olduğunu ve TTIC’de görevli olduğunu açıklıyor. Üstelik Emniyet’le toplantılarda bilgi alışverişi yapan Amerikalı Yüzbaşı’ya, Bartın ziyareti sırasında Terörle Mücadele Şube Müdürü eşlik ediyor.

Aynı haberde Yüzbaşı Jason White’ın Amerikan Hava Kuvvetleri İstihbaratı (AFOSI-Air Force Office of Special Investigations) personeli olduğu bilgisi veriliyor. Bu bilgi bizi bir başka olaya götürüyor.

AFOSI’nin Türkiye’deki bir başka vukuatıyla ilgili geçen yıl Nisan ayında gazetelere yansıyan bir bilgi dolayısıyla karşılaşıyoruz. Habere göre, Genelkurmay, 18 Mart 2009′da İçişleri Bakanlığı’na “Özel Büro’nun Faaliyetleri” başlıklı bir yazı gönderdi. Yazıda Türkiye’de görevli ABD Hava Kuvvetleri Özel Tahkikat ve Araştırma Bürosu’na (AFOSI) bağlı Amerikan ajanlarının yetki ve görev sahası dışına çıkarak, bazı yerel yöneticileri ziyaret ettikleri ve bilgi istedikleri bildirildi. Genelkurmay, Bakanlık’tan bu konuda yerel yöneticilerin uyarılmasını istedi.

Akşam gazetesinde yer alan haberde, Obama’nın Türkiye’de olduğu süre içerisinde iki ülke arasında olası bir krizin çıkmaması için İçişleri Bakanlığı’nın harekete geçmediği belirtiliyor. 7 Nisan’da ise Obama, Türkiye’den ayrılır ayrılmaz 81 ilin valiliği uyarılıyor. Valiliklere gönderilen yazıda ABD’li görevlileri muhatap almamaları söyleniyor, yetki ve görev yerlerinin dışına çıktıkları belirtiliyor.

Genelkurmay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın tepkisini çeken Özel Tahkikat ve Araştırma Bürosu’nun (AFOSI) görevi, Türk Silahlı Kuvvetleri tesislerinde çalışan Amerikalı personelin faaliyetlerini takip etmekle sınırlı. Özel Büro’daki personel, ancak özel izinlerle görev sahasının dışına çıkabiliyor. AFOSI Türkiye’de, NATO-SOFA kapsamında kendisine verilen statü ile görev yapabiliyor. Ayrıca, Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bazı tesislerinde, ABD’nin müşterek savunma faaliyetlerine katılmasına müsaade ediliyor. Bu faaliyetlerin anlaşmaya uygunluğu ise her yıl Genelkurmay Başkanlığı’nca denetleniyor. AFOSI personeli Türkiye’de, ABD Ankara Savunma İşbirliği Ofisi, İstanbul ve İzmir’deki idari destek kuruluşları ile Adana İncirlik’teki 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda faaliyet gösteriyor. Kurumun görevi ‘ABD Hava Kuvvetleri faaliyetlerine özel araştırma hizmetleri sağlamak ve yetki verildiğinde personel koruma hizmetlerini yerine getirmek’ biçiminde sıralanıyor.

KARADENİZ’E ÇIKMIŞLARDI
AFOSI’nin Deniz Kuvvetleri’ni merkez alan Kafes ve Poyrazköy gibi tertiplerle yöneldiği Karadeniz’e özel ilgisi dikkat çekiyor. Bartın’da olduğu gibi 2004 yılında da benzer bir olay yaşanmıştı. Genelkurmay, İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği gizli bir kriptoda, aynı konumdaki ABD’li askerlerin faaliyetlerine dikkat çekmişti. Uyarı yazısında ‘Bu kişilerin görev sınırlarını aşarak Türkiye’nin değişik bölgelerinde araştırma yaptığı, bilgi topladığı, üst düzey kamu görevlileri ve vatandaşlarla özel görüşmelerde bulunduğu, Adana İncirlik Üssü’nde görevli bir AFOSI personelinin hiçbir makamın bilgisi olmadan Giresun’da görüşmeler yaptığı, Trabzon gibi civar illerde benzer başka olaylar da tespit edilmiştir’ denilmişti.
 
JAMES JEFFREY’NİN KRİTİK ROLÜ
Milliyet gazetesinde Amerikan kaynaklarını iyi bilen Güneri Cıvaoğlu’nun ilginç bir yazısı yayınlanmıştı. Cıvaoğlu, 22 Ekim 2008 tarihli Milliyet’teki yazısında, Taraf gazetesinin “Aktütün’ü Genelkurmay biliyordu” başlığıyla yayınladığı uydu görüntülerinin bir Başkonsolosluk aracılığıyla Taraf gazetesine teslim edildiği bilgisini veriyordu. Daha sonra söz konusu görüntülerin Aktütün ile ilgisinin olmadığı da kanıtlanmıştı. Cıvaoğlu yazısının devamında ABD’nin Türkiye üzerindeki hesap ve planlarını tartışıyor, bu konularda sorular soruyor. Cıvaoğlu, açıkça ABD Başkonsolosluğu’nu işaret ediyor.
 
2008 yılı Temmuz ayında Türkiye’ye atanması kesinleşen ve bu yazının hemen ertesinde Türkiye’deki görevine resmen başlayan ABD’nin Ankara’daki Büyükelçisi James Jeffrey’nin Ergenekon tertibindeki kritik rolüne de dikkat çekiliyor. Çok iyi Türkçe bilen ve konuşan Jeffrey, üst düzey bir CIA görevlisi olarak tanınıyor. Bush yönetiminde Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcılığı görevinden Türkiye’deki Büyükelçiliğe atanan Jeffrey, 1980′li yıllarda Adana ve Ankara’da Politik-Askeri Birim sorumluğu görevleriyle bulunmuştu.
Jeffrey’nin Türkiye’deki Amerikan derin devlet ekibinin beyni olarak çalışmaları koordine ettiği kaydediliyor. Jeffrey son olarak Sabah gazetesine verdiği, üç gün yayımlanan röportajda hem Tayyip Erdoğan’a çok güçlü bir destek vermiş, hem de Ordu’nun rolüne ilişkin değerlendirmeler yapmıştı. Bu değerlendirmeleri nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’ndan Jeffrey’ye, Türkiye’nin içişlerine karışmamaları konusunda uyarı gelmişti.
 
TTIC nasıl bir kuruluş?
Terörist Tehdit Algılama (Kökenini Bulma) Merkezi (TTIC- Terrorist Threat Integration Center), Ocak 2003′te ABD Başkanı Bush’un Ulusa Sesleniş konuşmasında ilk kez duyuruldu. 1 Mayıs 2003′ten itibaren ise operasyonlarına başladı. Bütün Amerikan istihbarat örgütlerinin ortak bir havuzda istihbarat ve operasyonlarını birlikte yürütmeleri temelinde oluşturulan kuruluş, 11 Eylül 2001′den sonra ABD Anavatan Savunması Bakanlığı bünyesinde ve bu Bakanlığın kuruluşu sırasında bütün dünyaya ilan edilen “ya bizdensin, ya düşman” konsepti temelinde, yabancı ülkelerde yerinden operasyonlarla işlevini yerine getiriyor.

TTIC’ın görevi, “ABD çıkarlarına karşı potansiyel tehditleri, bütün kaynaklarıyla etraflı bir şekilde ortaya çıkarmak” olarak tanımlanıyor.
Hükümet’in yeni kurduğu Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın model aldığı kuruluş da bu.

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI KILIFI
Kamu Güvenliği Müsteşarlığı yasasının CIA ajanlarını yasallaştırmak için hazırlandığı ortaya çıktı. Türkiye’nin anayasasına, yasalarına karşı yürütülen Amerikan ajan-subaylarının faaliyeti, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı aracılığıyla yasal kılıfa kavuşturulmuş olacak. Ulusal güvenlik konusunda en yetkili kurum olarak planlanan bu müsteşarlığın kapıları, yabancı ülke ajanlarına da sonuna kadar açık. İşte tasarının 13′üncü maddesinin 2′nci fıkrası:

“Ayrıca özel uzmanlık isteyen konularda kadro karşılığı olmaksızın tam gün veya kısmi gün veya belli bir konu veya proje bazında, konu veya projenin süresi ile sınırlı olmak koşuluyla sözleşmeli personel ve yabancı uzman çalıştırılabilir. Bunlara ödenecek ücret Müsteşarın teklifi üzerine Bakan onayı ile belirlenir”.

AKP’nin bu amaçla yaptığı görüşme ve kurduğu temaslar açığa çıktı. Lord John Alderdicet’in İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından 21 Temmuz’da Ankara’ya çağrılarak Polis Akademisi’nin düzenlediği çalıştayda brifing verdirdiği saptandı. Kuzey İrlanda Barış Süreci’ne katkılarından dolayı İngiltere tarafından ‘Lord’ unvanı verilen Lord John Alderdicet, IRA barışının mimarlarından biri olarak görülüyor.
AKP’nin ‘Açılım’ projesinin koordinatörü İçişleri Bakanı Beşir Atalay, konuyla ilgili yaptıkları çalışmaları anlatırken, ‘Kürt sorununun çözümünde çeşitli ülkelerin modellerini inceledik’ demişti.
 
Şimdi en gizli bilgiyi vermek istiyorum sizlere, ABD'li uzmanlar ve Fetullah Gülen, AKP hükümetine kürt sorunu için ortak bir rapor hazırladı ve raporun sonunda şu kararlar yer aldı:
 
1-Terörist başı hain Abdullah Öcalan'ın ömürünün sonuna kadar İmralı'da kalacağı düşüncesi destekçilerinin kızgınlığını arttırıyor.
 
2-Öcalan taraftarlarının terörist başının serbest bırakılabileceği konusuna inandırılması gerekir.
 
3-Bunun için medya yoluyla halkın nabzının ölçülmesi ve Öcalan'ın serbest bırakılması düşüncesinin alıştırılması gerekir.
 
4-Abdullah Öcalan ile anlaşıp PKK'yı bitirme konusunda söz alınıp, serbest bırakılması Türkiye'yi terörden kurtarır.
 
Sonuç: Kürdistan için nabız yoklandı, Türkiye'nin bölünmesine kimse destek olmadı. Şimdi sıra Öcalan'ın serbest bırakılmasına geldi. Bazı medya kuruluşları ve sözde yazarlarda alttan, alttan bu konuyu dillendirmeye başladılar. Halkın inanacağı dakika dört gözle bekleniyor. Çocuklarımızın, mehmetlerimizin katili Abdullah Öcalan haini serbest bırakılacak. Arkadaşlar boşuna demiyorum size şimdi vatana sahip çıkma zamanı bırakın televizyon dizilerini ülkenize sahip çıkın, diye. Bu sözümü unutmayın tekrarlıyorum; Hain serbest kalacak. İzin vermeyin. Sizin sandığa gömdükleriniz bir daha kendine gelemedi. Sıranın kime geldiğini biliyorsunuz. Artık gerçekler ortada benim bir çıkarım yok. Hiçbir partinin yada adamın adamı değilim. Ben sizin gibi sade vatandaşım. Size bütün gerçekleri bütün çıplaklığı ile anlatıyorum.
 
İşte Türkiye'nin başına örülen çorapların fotoğrafı ve kahramanlarıni yine sizlere yine belgeleri ile anlattık. Bizi okuyun biz bilmediklerinizi yazmaya devam edeceğiz. Hemde istihbarat raporları, gizli telefon görüşmeleri ile çok özel belgelerle Türkiye'nin ihanet çemberini size anlatmaya devam edeceğiz.  Karar sizin ya hainlikler içinde satılan bir ülkenin vatandaşı olmak. Yada Atalarının torunları olarak dimdik düşmana kafa tutmak.
 
BAŞKA TÜRKİYE YOK AMA AKP'DE, CHP'DE, MHP'DE ÇOK. BİRİ GİDER BİRİ GELİR ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİDİR. DEVLETİN ÜZERİNDE HİÇBİR GÜÇ YOKTUR. SAYGIYI VE DESTEĞİ HAKEDEN ŞAHISLAR DEĞİL, DEVLETTİR. DEVLETİNİZE SAHİP ÇIKIN. YOKSA NE NAMUSUMUZ KALIR, NE DE GURURUMUZ.

Bu yazı 1132 defa okunmuştur.
 Yorumlar  -   Yorum Ekle

Gönderen: turgut

tebrikler çok iyi bir araştırma yazısı olmuş. Uzun zamandır bu kadar keyifli ve bilgi dolu bir köşe yazısı okumamıştım.

06 Temmuz 2010 Salı


 Yazarın Diğer Yazıları
 
 
 
A. Raif Öztürk

Avantajlar sezonu ÜÇ AYLAR başladı.
 
 
 
 
 
Naif KARABATAK

Fenerbahçe Savunması!
 
 
   
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
16/9
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,4570  1,4640  
  EURO  2,1902  2,2008  
  GBP  2,4021  2,4147  
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
      A. Raif Öztürk
      Naif KARABATAK
      Mehti SARAÇ
      Gündoğdu YILDIRIM
      Fuat TÜRKER
      Fethi AKAR
      Müge ORUÇKAPTAN
      Yakup BONCUK
      Güngör URAS
      Eshabil ÜSTÜNDAĞ
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Bu sezon play off'lara hangi takımlar girebilir ?
Eskişehirspor
Bursaspor
Gaziantepspor
Gençlerbirliği
Trabzonspor
Mersin İdman Yurdu
Diğerleri
   ŞANS OYUNLARI
21/04/2012
2-9-14-22-32-38
18/04/2012
4-14-17-18-28-10
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   MODA OLANLAR   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   CANLI YAYIN İZLE  |   İLETİŞİM
 
RSS | Add to Google Haberingundemi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Haberin Gündemi sorumlu tutulamaz.