Mersinde yapılacak olan Maraton'un ana teması hoşgörü, barış ve kardeşlik olarak belirlendi.

bsk11

BİRLİKTE TER DÖKME KÜLTÜRÜ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz İstanbul'da yapılan basın toplantısında konuşan Başkan Kocamaz, ' Henüz iki yıldır düzenliyor olmamıza rağmen Avrupa'nın en iyi maratonları arasındaki yerini şimdiden alan Uluslararası Mersin Maraton'u için her yıl bir tema belirliyoruz. Böylece önem verdiğimiz 'değerlerimiz için birlikte ter dökme' kültürünü evrensel bir mesaj haline getiriyoruz' dedi.

bsk1 (2)

HOŞGÖRÜ BARIŞ VE KARDEŞLİK KOŞUSU

Geçen yıl yapılan maraton'un ana temasının Demokrasi Şehitleri olduğuna vurgu yapan Kacamaz,' Mersin'e koş Mersin'de koş sloganıyla düzenlenen maratonun bu seneki temasının Hoşgörü, barış ve kardeşlik olarak belirlediklerini' açıkladı.

bsk

YERYÜZÜ CENNETİ MERSİN'DE BİR ARAYA GELECEKLER

Dünyanın pek çok ülkesinden yüzlerce sporcu ve halk koşusuna katılacak binlerce sporsever hoşgörü, barış ve kardeşlik için Mersin'de bulaşacağını kaydeden Burhanettin Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü: ' Sporcularımız yeryüzü cenneti Mersin'de insanlık değerleri için ter dökecek. Farklı milet, din, dil ve medeniyetlere mensup olsalar da aynı insani gayeler etrafında bir araya gelecek olan onbinler, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu duruşu Mersin'de sergileyecek.

bsk

KADİM ANADOLU'NUN AKDENİZLE BULUŞTUĞU TOPRAKLAR

Her karış toprağından bir medeniyetin yeşerdiği, her zirvesinden bir medeniyetin kanatlandığı kadim Anadolu'nun Akdeniz'le buluştuğu Mersin'imiz, birlikte yaşama kültürü,hoşgörü, barış ve kardeşlik konularında büyük bir deneyime sahiptir.

İNSANLIK TARİHİYLE YAŞIT EVRENSEL DEĞERLER

mrt

Asya, Avrupa ve Afrika'yı birbirine bağlayan kültür ve ticaret yollarının kavşağında yer alan ülkemizin Akdeniz'e açılan en geniş penceresi olan Mersin, insanlık tarihiyle yaşıt evrensel değerlerin sergi alanıdır.

Mersin, 321 kilometrelik sahil şeridi, benzersiz doğal güzellikleri, açık hava müzesini andıran tarihi eserleri, dillere destan mutfağı ve birlikte yaşama kültürüne dayalı benzersiz demografik yapısıyla mükemmel bir doğa, tarih, kültür ve turizm merkezidir.

SOLİ ANTİK KENTİMİZİ TANITACAĞIZ

Maratonumuzun koşu güzergahı da ilimizin bu değerlerinden yola çıkılarak belirlenmiştir.

Özellikle 1999 yılından bu yana kazı çalışmalarına aralıksız devam edilen Soli Antik Kenti'nin uluslararası tanıtımı açısından Uluslararası Mersin Maratonu'nu önemli bir şans ve fırsat olarak görüyoruz'