Türkiye 24 Haziran 2018'de erken seçime gidiyor. Bugün öğle saatlerinde Devlet Bahçeli'yle Beştepe'de görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonraki saatlerde basının karşısına çıktı. Çok kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı, erken seçim çağrılarına olumlu yanıt verdi ve 24 Haziran Pazar günü sandık başına gidileceğini söyledi.

Devlet Bahçeli'nin salı günkü meclis grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısı tam anlamıyla gündemi alt üst etti. Bahçeli'nin çıkışının ardından bugün Beştepe'de bir araya gelen Cumhur İttifakı ortakları, yaklaşık 30 dakika görüştü. Kısa görüşmenin ardından Bahçeli, MHP genel merkezinde kurmaylarıyla bir araya gelirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Beştepe'de Başbakan Yıldırım ve danışmanlarıyla görüştü.

ERDOĞAN 6 DAKİKADA ERKEN SEÇİMİ DUYURDU

Saat 15.30'dan itibaren basının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi konuşmasını yaptı. Bahçeli'nin 26 Ağustos tarihini öne çeken Erdoğan 24 Haziran Pazar gününü seçim günü olarak belirledi.

Erdoğan, 6 dakikalık erken seçim konuşmasında şunları dile getirdi.

"Sayın Bahçeli'nin önerisini yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşma yolunda karar aldık. Türkiye'nin gündemindeki iç ve dış gündemin yoğunluğu, erken seçim kararının açıklanmasıyla ortaya çıkacak belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik. AK Parti ve MHP meclis grupları olarak konuyla ilgili yasal süreçleri hemen başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır.'