Türk Ordusunun Burseya dağında yaptığı operasyonlarda, aylarca hazırlık yaparak açtığı tüneller yoluyla askerin içine sızmaya çalışan bir grup PKK'lı ele geçirildi.

TÜNELLERDE YAKALANDILAR

Yakalandıkları anda ağlayarak teslim olan PKK'lı teröristler pişmanlıklarını dile getirerek Mehmetçik'ten af dilediler. Burseya Dağı'nın teröristlerden temizlenmesinin ardından tünellerden dağa sızmaya çalışan teröristler, temizlik ve arama tarama yapan ÖSO ve Türk askerleri tarafından farkedilip dersdest edildi.

SORGUDA İLGİNÇ BİLGİLER

Yakalanan 3 terörist elleri arkadan yüz üstü yere yatırılarak sorgulamaları yapıldı. Bu arada hüngür hüngür ağlayarak büyük bir pişmanlık içinde olduklarını vurgulayan teröristler dağdaki faaliyetleri hakkında ilginç bilgiler verdi.

AİLELERİ TEHDİT EDİLMİŞ

Terör örgütü YPG/PKK' ya nasıl katıldıklarını ve eylemlere iştirak ettiklerini anlatan teröristlerden birisi babasının ölümle tehdit edildiği için örgüte katıldığını söyledi. 'Ben gönüllü olarak YPG/PKK'ya katılmadım. Onlar beni cebren örgüte kattılar. Babama 'oğlun bize katılmazsa seni öldüreceğiz' dediler, şeklinde konuştu.

BİZE TÜRKLER VE TÜRKMENLER TERÖRİST DEDİLER

Yakalanan YPG'li teröristlerden biri ise kendisine 'Türkler terörist, Türkmenler daha terörist' denildiğini, YPG'nin amacını tam bilmediğini anlattı.

ÖRGÜTTE YABANCILARDA VAR

Sorgulanan diğer terörist de, YPG'ye ailenizden birisi katılacak' diye tehdit edildiklerini söyleyerek, 'Ben köyümde oturuyorum. 'Ya sen ya kız kardeşin ya baban, ailenden biri kişi YPG'ye katılacaksınız' dediler' ifadelerini kullandı. Terörist, YPG içinde yabancı uyruklu terörist olduğunu arkadaşlarından duyduğunu söyledi.