Seçim kampanyasının başlangıcını memleketi Yalova'dan başlatan CHP'nin cumhurbaşkanı Muharrem İnce, Yalova mitingini yayınlamayan yayın organlarına tepki göstedi. Binlerce vatandaşın katıldığı miting sadece Halk TV ve Tele 1 gibi muhalif kanallarda yer almıştı.

Televizyon kanallarının taraflı davrandığını belirten Muharrem İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında TRT, NTV, CNN Türk ve Habertürk gibi kanallara tepki gösterdi. AK Parti'nin tüm organizasyonlarının canlı yayın verildiğini belirten İnce, "Medyadaki saray ambargosu devam ederse mitinglerimizi TV kanallarının önünde gerçekleştiririz." dedi.

TV KANALLARININ ÖNÜNDE MİTİNG YAPACAK

İnce konuyla ilgili attığı tweet'te şöyle dedi: 'AKP'nin ilçe kongrelerini bile canlı yayınlayan televizyon kanalları dün Yalova'daki muhteşem mitingimizi canlı yayınlamadı. Bu medya düzeniyle de çarpışa çarpışa geleceğiz. Saray talimatıyla muhalefete medya ambargosu devam ederse mitinglerimizi TV kanallarının önünde yaparız!'

TRT 80 MİLYONUNDUR

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmalarına Balıkesir'de devam etti. İnce, Yalova mitingini'görmeyen' TRT'ye, 'Bu son uyarım, bir daha uyarmayacağım. TRT babanızın çiftliği değildir. TRT 80 milyonundur' diye seslendi.

İnce'nin Yalova'daki mitingini yalnızca Halk TV ve Artı Gerçek kanalı canlı olarak yayınladı. TRT'nin dışında CNN Türk, NTV ve HaberTürk kanalları da İnce'nin mitingine bağlanmadı.