Ramazan'ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım' sloganlarıyla Ramazan kampanyasını başlatan Kızılay, Türkiye geneline yayılmış 13 aşevinden ihtiyaç sahiplerine 2 milyon 350 bin kap yemek dağıtacak. Kızılay ihtiyaç sahiplerine de yurt içinde de 200 bin gıda kolisi ulaştıracak.

1526538316_2_Mobil_Mutfak

800 BİN KİŞİYE İFTARLIK VE SAHURLUK

Kızılay aşevleri bu Ramazan'da da ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirecek. Türkiye genelinde hizmet veren 13 aşevinde yaklaşık 800.000 kişiye iftarlık ve sahurluk yemek dağıtacak.

1526538317_yemek

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SICAK YEMEK

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıracaklarını belirterek, 1 ay boyunca 2 milyon 350 bin kap yemek dağıtacaklarını" söyledi.

13 BÖLGEDE AŞ EVİYLE HİZMETTE

İstanbul'da Kızılay'ın Ramazan kampanyasını başlatan Dr. Kerem Kınık, bu ramazanda da iftar ve sahur sofralarına ramazan bereketi getireceklerini kaydetti. Bağışçılardan sağlanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada köprü görevi gördüklerini kaydeden Kınık, ramazan boyunca Kızılay'ın 13 aşevinin faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti.

RAMAZANDA 2 MİLYON 350 KİŞİYE ULAŞACAK

Kınık, başta Konya, İstanbul, Ankara, Edirne olmak üzere 13 ayrı yerde bulunan aşevlerinin yaklaşık 800 bin ihtiyaç sahibine her gün sıcak yemek ulaştıracağını söyledi. Kınık, aşevlerinde ramazan boyunca 2 milyon 350 bin kap yemek dağıtacağını da belirtti.

BAĞIŞCILARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Kınık, 'Bu yıl ramazanda 30 ülkede 10 milyon kişiye bağışçılarımızın desteğiyle yardım elimizi uzatacağız. Vatandaşlarımızın fitre, zekat ve bağışlarına talibiz' dedi.

143 BİN AİLEYE NAKİT DESTEĞİ

Kızılay, 'Ramazan'ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım' adını verdiği yardım kampanyasında hayırseverlerin fitre ve zekatlarını da kabul edecek. Yurt çapına yayılmış hizmet ağıyla fitre ve zekatlar Kızılay vasıtasıyla tüm Türkiye'de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

1526538315_toplu_iftar

50 MİLYON TL NAKDİ YARDIM

Bu dönemde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara yaklaşık 50 milyon lira nakti yardım yapılacak. Yaklaşık 143 bin haneye bu kapsamda nakit desteği sağlanacak.

Kızılay yurt içinde 75 TL karşılığında bağışlanacak yardım kolilerini de 1 milyon kişiye ulaştıracak. Kızılay yurt içinde 200 bin gıda kolisi dağıtacak.