Son trafik düzelmesiyle kısa süre önce hayata geçirilen cam filmi yasağı, kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine geri çekiliyor. Araçlarının camlarını cam filmiyla kaplayan ya da araçlarına siyah cam takan araç sahipleri, getirilen yasağa sert tepki gösterirken, konuyla ilgili itirazlar sosyal medya üzerinden dile getirilmeye başlanmıştı.

Son AK Parti Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük tepki çeken düzenlemenin geri çekilmesi talimatını vermişti. Özellikle gelecek yıldan itibaren geçerli olacak yüzde 25'lik Motorlu Taşıt Vergisi artışının ardından, cam filmine getirilen yasak vatandaşı isyan ettirmişti.

Konula ilgili değerlendirmelerini A Haber canlı yayınında paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cam filmi yasağını ön gören düzenlemeyi kaldıracaklarının sinyalini verdi.

CUMHURBAŞKANI'NIN TALİMATI OLDU

Kamuoyunda oluşan tepkileri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştıklarını kaydeden Süleyman Soylu, ""Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim ve ondan sonra da bir talimatı oldu. Direkt bana bir talimatı oldu. Gerekli hazırlıkları yapıyoruz." diye konuştu.