Şifremi unuttum | Üye Ol
    GÜNDEM   |  SİYASET   |  SPOR   |  DÜNYA   |  EKONOMİ   |  MAGAZİN   |  MEDYA   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  TEKNOLOJİ   |  YEREL HABER   |  FOTO GALERİ 
   
 
 
 
GÜNDEM
Yargıtay cezayı az buldu, yeniden yargılanacak
Yargıtay cezayı az buldu, yeniden yargılanacak
 
Akdeniz Üniversitesi’nde 6 Nisan 2008 günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar sırasında tabancayla rastgele ateş eden ve 437 gün cezaevinde tutulduktan sonra 5 yıl 9 ay hapis cezası alıp tahliye edilen Ömer Ulusoy ve diğer sanıklardan bazıları yeniden yargılanacak. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Ömer Ulusoy’a eksik ceza verilip, bir de indirim yapıldığına hükmetti.
24 Ocak 2012 Salı 12:21
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’ndeki Akdeniz Öğrenci Yurdu’nda 6 Nisan 2008’de karşıt görüşlü öğrenci grupları ve öğrenci olmayan kişilerin karıştığı olaylarla ilgili davanın Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 14’üncü duruşmasında karar çıkmıştı. Ömer Ulusoy, 24 Haziran 2009 tarihindeki son duruşmada "Ben olmasaydım ülke kaosa sürüklenecekti" diyerek kendisini savunmuştu. Davanın sonunda ise mahkeme, Ömer Ulusoy’u 'insan öldürmeye teşebbüs' suçundan 4 yıl 6 ay, tabanca taşıması nedeniyle de 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçundan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 5 yıl 9 ay hapis ve 720 lira para cezasına çarptırdı. Diğer sanıklardan Münir Aktan, Muzaffer Çelebi, Ahmet Bekmez, Çağrı Biber ve Erkan Yerlikaya 10’ar ay, Ayhan Sezgin 5 ay ve İsmail Ahmet Turgut da 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan bir bölümü beraat ederken, bazıları ise çeşitli para cezalarına çarptırıldı.

YARGITAY CEZAYI AZ BULDU

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını inceledikten sonra bazı öğrencilere verilen beraat kararlarını onadı. Yargıtay, sanık Ömer Ulusoy’un 'Ruhsatsız silah taşıma' suçundan verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezasında indirim yapılmak bir yana, iki katına çıkarılmasını istedi. Mahkeme, sanığın ruhsatsız silahı bir eğitim öğretim kurumunda taşıdığı için, 6136 sayılı yasada öngörülen cezanın iki katına hükmolunması gerektiğini belirtti. Ancak Yargıtay, aynı mahkemenin Ulusoy’a ’öldürmeye teşebbüs’ suçundan verdiği 4 yıl 6 aylık hapis cezası kararıyla ilgili ne onadığını ne bozduğuna dair bir karar vermedi.

ÜNİVERSİTEDE BÖYLE SİLAH ÇEKMİŞTİ / Foto Galeri

'HÜKÜMLERİ KARIŞTIRDINIZ'

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Antalya 2’ci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararda hükümlerin karıştırıldığının altını çizerek şunlara yer verdi:

"Sanıklar Muzaffer Çelebi, Ahmet Pekmez ve Çağrı Biber hakkında (mala zarar verme) suçundan verilen hapis cezalarının ertelenmesine ilişkin olarak, her sanık için ayrı ayrı karar yazdırılması gerekirken, her hüküm bölümünde ’Sanık Münir hakkında hapis cezasının TCK’nın 51. maddesi gereğince ertelenmesine’ diyerek hüküm (Karar) karıştırılmıştır. Yine aynı şekilde, sanık Özkan Aydın hakkında (Mala zarar verme suçunu işlediği iddiasıyla TCK’nın 152/1-a maddesi gereğince cezalandırılması için kamu davası açılmış olup, sanığın bu suçları işlediğine dair savunmalarının aksini kanıtlayan delil elde edilemediği) belirtildiği halde, sanık Özkan hakkında beraat kararı verilmesi gerekirken onun yerine sanıklardan Muzaffer Çelebi hakkında beraat kararı verilerek, yine hüküm karıştırılmıştır."

'KARAR VERMEDİNİZ'

Yargıtay 1 Ceza Dairesi ayrıca sanıklar Tahir Kara, Ahmet Çuhadar, İsmail Turgut, Mehmet Yıldız ve Savaş Yıldız hakkında ’tehdit’, Ömer Ulusoy hakkında ise öldürmeye teşebbüs suçundan verilen karar yönünden ise, mağdurlar Çağrı Biber ve Ahmet Pekmez’in avukatlarının 24 Kasım 2011 tarihli oturumda müşteki olmak istediklerini bildirmelerine yönelik karar vermediğine değindi. Mahkemenin gerekçeli kararında sanık Tahir Kara’nın silahla tehdit suçunu işlediği iddiası ile TCK’ nın 136/2-a-c maddesi gereğince cezalandırılması için kamu davası açıldığı, bazı mağdurların şikayetçi olmalarına rağmen (Bu suçun şikayete bağlı suç olduğu ve hakkında şikayet bulunmadığı) gerekçesiyle davanın düşürüldüğüne işaret edilerek, karardaki çelişkiye vurgu yapıldı.

Dava dosyası 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne geçtiğimiz günlerde ulaştı. Yeniden dosya numarası alacak olan dava dosyası ve Ömer Ulusoy ile diğer sanıkların yeniden yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MÜŞTEKİ AVUKATI OLUMLU BULDU

Müşteki avukatlarından Münip Ermiş, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nin, mahkemenin 6136 sayılı kararıyla ilgili olarak, Ömer Ulusoy’un cezasının iki katına çıkarılmasına yönelik kararının yerinde olduğunu savundu. Avukat Ermiş, Ömer Ulusoy’la ilgili ’insan öldürmeye teşebbüs’ suçuyla ilgili verilen ceza konusunda da, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nin, mahkemenin diğer kararlarının düzeltilmesinden sonra onamasını beklediğini, bu yüzden olumlu ya da olumsuz bir görüş bildirmediğini söyledi.


DHA



Bu haber 62 defa okunmuştur.
 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 

Yener Tüzün’ü yumrukla öldüren şahıs aranıyor
 

Juppe, Türkiye'yi soğukkanlı olmaya davet etti
 

Böyle evlat olmaz olsun!
 

UEFA'nın şike kararı belli oldu
 
 

Uğur Mumcu ölüm yıldönümünde anılıyor
 

New York En Antipatik Kent Seçildi
 

Çakmak Gazı Soluyan Öğrenci Öldü
 

Rögar altında esrar alemi!
 
 

Marmara’ya kar geliyor
 

Bu da Öğrenci Şikayet Hattı
 

PKK'nın 'Kafatası' Korkusu
 

"Bir çorba içseydik"
 
 

İlk Yüz Naklinde `Sorun Yok`
 

İskenderun Limanı Limak`ın 5 Ylda 250 Milyon $ Yatırım Yapılacak
 

Arınç'tan Fransa'ya gönülden uyarı
 

Yargısız İnfazların Kahreden Örneği
 
 
 
 
A. Raif Öztürk

Avantajlar sezonu ÜÇ AYLAR başladı.
 
 
 
 
 
Naif KARABATAK

Fenerbahçe Savunması!
 
 
   
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
16/9
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,4570  1,4640  
  EURO  2,1902  2,2008  
  GBP  2,4021  2,4147  
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
      A. Raif Öztürk
      Naif KARABATAK
      Mehti SARAÇ
      Gündoğdu YILDIRIM
      Fuat TÜRKER
      Fethi AKAR
      Müge ORUÇKAPTAN
      Yakup BONCUK
      Güngör URAS
      Eshabil ÜSTÜNDAĞ
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Cumartesi Günü Mesaisi'ni destekliyormusunuz?
Destekliyorum
Desteklemiyorum
   ŞANS OYUNLARI
21/04/2012
2-9-14-22-32-38
18/04/2012
4-14-17-18-28-10
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   MODA OLANLAR   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   CANLI YAYIN İZLE  |   İLETİŞİM
 
RSS | Add to Google Haberingundemi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Haberin Gündemi sorumlu tutulamaz.