Şifremi unuttum | Üye Ol
    GÜNDEM   |  SİYASET   |  SPOR   |  DÜNYA   |  EKONOMİ   |  MAGAZİN   |  MEDYA   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  TEKNOLOJİ   |  YEREL HABER   |  FOTO GALERİ 
   
 
 
 
EĞİTİM
Öğretmen atamalarında Milli Eğitim'in B planı
Öğretmen atamalarında Milli Eğitim in B planı
 
30 bin öğretmenin atamasını erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS ile ilgili hukuki sürecin uzama ihtimaline karşı bir plan yapıyor. MEB açığı kapatmak için vekil öğretmenleri göreve çağıracak.
01 Eylül 2010 Çarşamba 15:48
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

YÖK Denetleme Kurulu'nun ön soruşturmada KPSS'de kopyayı işaret etmesi üzerine öğretmen atamalarını erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, sürecin uzamasına karşı B planı üzerinde çalışıyor.

Cumhuriyet Savcılığı'nın kopya iddiaları üzerine başlattığı soruşturmanın sonucuna göre atama tarihini yeniden belirleyecek olan Bakanlıkta "Sürecin çok fazla uzamayacağı" görüşü hakim. Ancak Bakanlık, hukuki sürecin uzaması ihtimaline karşı da 2010-2011 eğitim-öğretim yılı için ilk etapta acil olan yaklaşık 40 bin öğretmen açığını kapatmak amacıyla vekil öğretmenleri göreve çağırmaya hazırlanıyor.

Öğretmen açığı özellikle İstanbul ve Ankara ile Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde var.

"DELİL OLURSA, SINAV İPTAL"

Kopya iddialarını araştıran YÖK Denetleme Kurulu, kopya çekenlerle ilgili yasal yetkisi olmadığı için soruşturmayı Cumhuriyet savcılığına devretti. Kurul, KPSS'de 100 ve üzeri net puan çıkaranların savcılık tarafından sorguya çekilmesini talep etti.

Ayrıca bu kişilerin telefon kayıtları ve bilgisayarlarının incelenmesini isteyen YÖK Kurulu, 'hotmail' uzantılı maillerin soruşturulması için ilgili firma ile görüşülmesinin şart olduğunu kaydetti. Elektronik posta yoluyla soru sızdırılmasını ciddiye alan YÖK Denetleme Kurulu yetkilileri, Eğitim Sen'in, soruların bir merkezden bir kişinin e-mail adresine yerleştirildiği yönündeki iddiası için ise "Soruyu sızdıranlar Isparta'daki adayın e-mail adresi yerine pekala YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın email adresine yerleştirebilirdi. Burada hotmail'in vereceği bilgiler önem taşıyor" dedi.

Savcının da kopyaya ilişkin herhangi bir hukuki delile ulaşması durumunda kopya çekenlerin ayırt edilemeyeceğini belirten YÖK yetkilileri, bu durumda sınavın tümünün iptalinin söz konusu olabileceğini dile getirdi.

SABAH



Bu haber 348 defa okunmuştur.
 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 

Üniversiteye kayıtta rekor
 

Okullar açılıyor...Veliler düşünceli
 

ÖSYM binasına baskın!
 

Dışişleri Bakanlığı Sınavla 250 kişi alacak
 
 

Öğretmen atamalarında B planı
 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk'ta kurulacak
 

Kızların taşıma ücreti devletten
 

YÖK Başkanı: Elimizde kopya delili yok
 
 

MEB, öğretmen atamalarını erteledi!
 

Eğitimliler Yunanistan'dan kaçıyor
 

KPSS'de öğretmenlere kritik haber!
 

Tümünün iptaline gerek yok
 
 

YÖK'ten öğretmen atamaları ile ilgili açıklama
 

İşte KPSS soruları böyle çalındı!
 

Kayıtlar yarın başlıyor
 

YÖK diploma notunu, üniversiteler formasyon ücretini yükseltti
 
 
 
 
A. Raif Öztürk

Avantajlar sezonu ÜÇ AYLAR başladı.
 
 
 
 
 
Naif KARABATAK

Fenerbahçe Savunması!
 
 
   
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
16/9
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,4570  1,4640  
  EURO  2,1902  2,2008  
  GBP  2,4021  2,4147  
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
      A. Raif Öztürk
      Naif KARABATAK
      Mehti SARAÇ
      Gündoğdu YILDIRIM
      Fuat TÜRKER
      Fethi AKAR
      Müge ORUÇKAPTAN
      Yakup BONCUK
      Güngör URAS
      Eshabil ÜSTÜNDAĞ
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Cumartesi Günü Mesaisi'ni destekliyormusunuz?
Destekliyorum
Desteklemiyorum
   ŞANS OYUNLARI
21/04/2012
2-9-14-22-32-38
18/04/2012
4-14-17-18-28-10
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   MODA OLANLAR   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   CANLI YAYIN İZLE  |   İLETİŞİM
 
RSS | Add to Google Haberingundemi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Haberin Gündemi sorumlu tutulamaz.