Şifremi unuttum | Üye Ol
    GÜNDEM   |  SİYASET   |  SPOR   |  DÜNYA   |  EKONOMİ   |  MAGAZİN   |  MEDYA   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  TEKNOLOJİ   |  YEREL HABER   |  FOTO GALERİ 
   
 
 
 
SAĞLIK
Dörtlü çapraz böbrek nakli yapıldı
Dörtlü çapraz böbrek nakli yapıldı
 
Aralarında kan uyumu tespit edilen ve hastanede tanıştırılan 4 ayrı aileden 8 kişi arasında ilk kez çaprazlama böbrek nakli gerçekleştirildi.
02 Eylül 2010 Perşembe 00:01
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Dörtlü çapraz böbrek nakli ameliyatının Türkiye'de ilk kez yapıldığını söyleyen Medicalpark Göztepe Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar, nakillerin aynı anda 4 ameliyathanede gerçekleştirildiğini belirtti.

Doç. Dr. Kaçar, 'Birbirlerini tanımadığı halde aralarında kan uyumu tespit edilen 4 ayrı aileden 8 kişi arasında çaprazlama böbrek nakli yaptık' dedi. Doç. Dr. Kaçar, nakillerin 5'i cerrah 23 kişiden oluşan sağlık ekibiyle 8 saat süren ameliyatla yapıldığını ifade etti.

Böbrek naklinde kan uyuşmazlığının önemine işaret eden Kaçar, böbrek ihtiyacı olduğu halde kan uyuşmazlığı yüzünden böbrek bulamayan hastaların bulunduğunu anımsattı. Bu durumdaki hastaların listesini tuttuklarını ve yaptıkları tahliller sonrasında birbirleriyle kan uyumu olan ve böbrek nakli yapılabilecek 4 hasta tespit ettiklerini belirten Doç. Dr. Kaçar, hasta ve vericileri birbirleriyle tanıştırdıklarını ve karşılıklı rızalarıyla nakilleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Doç. Dr. Kaçar, yaptıkları dörtlü çapraz böbrek naklinin başarılı geçtiğini ve hastalarda sağlık sorunu yaşanmadığını bildirerek, bu tür ameliyatlara devam edeceklerini söyledi.

Hastane Genel Müdürü Dr. Mahir Turan da Türkiye'de halen böbrek organı ihtiyacı olan 70 bin hasta bulunduğunu, bu hastalara böbrek bulunamadığı için diyalize bağlı yaşam sürdürdüklerini ifade ederek, organ bağışı azlığına işaret etti.

HASTALAR DA MUTLU VERİCİLER DE
Böbrek nakli olan 56 yaşındaki Vasfiye Tiryaki, 15 yıldır böbrek beklediğini belirterek, bu nakille hayatının yeniden başladığını söyledi.

29 yaşındaki Özgür Bedel de organ vericisi Can Kocataş ile artık kardeş olduğunu ifade ederek, nakilden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Nakil olan 52 yaşındaki Nusret Kocataş da bundan sonraki hayatını düzenli sürdürmek istediğini belirtti. Kocataş, organ bağışının artması dileğinde bulundu.

Verici Salih Bedel de tanımadığı birinin hayatını kurtarmanın çok güzel bir duygu olduğunu vurguladı.

Vericilerden Kamile Tüfekçi de daha önce 3 kez ameliyat olmasına rağmen kızı için her şeyi göze alarak tanımadığı birine böbreğini verdiğini, bundan da mutluluk duyduğunu söyledi.



Bu haber 258 defa okunmuştur.
 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 

Bizi onlar ayakta tutuyor
 

Acıbademli Şendağ'dan Adana'ya 1.'Lik Ödülü
 

Acıbadem’den “Geleceğe Bakış” Projesi Sona Erdi
 

İntihar haberleri, toplumu olumsuz etkiliyor
 
 

Hayvan Pazarı kapatıldı...
 

Hiç hoşgelmedin NDM-1
 

Çikolatalı kayısıya büyük ilgi
 

Migrende ilk genetik risk
 
 

Ömür boyu diyet gerektiren hastalık
 

Diş çürüğü çocuğunuza bulaşabilir
 

Gluten alerjinde bu gıdalara dikkat!
 

Başbakanlıktan 'cinsel gücü artırıcı ilaç' uyarısı
 
 

Kepçe Kulak ameliyatı
 

Batı nil virüsü sivrisineklerle bulaşıyor
 

Hekim sayısı artıkça hasta göçü azalıyor
 

Sıcak havada çocuğu kundaklamayın
 
 
 
 
Yakup BONCUK

Tarsus'u kim tanıyor?
 
 
 
 
 
Naif KARABATAK

Ve kar yağar umutlarımıza!
 
 
   
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
16/9
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,4570  1,4640  
  EURO  2,1902  2,2008  
  GBP  2,4021  2,4147  
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
      Naif KARABATAK
      Yakup BONCUK
      Fuat TÜRKER
      A. Raif Öztürk
      Fethi AKAR
      Eshabil ÜSTÜNDAĞ
      Mehti SARAÇ
      Gündoğdu YILDIRIM
      Yasemin ERDEM
      Özlem Saraç
   ÇOK YORUMLANANLAR
  Ezgi son nefesini ağlayarak vermiş
Ataşehir'de alkollü halde kullandığı aracıyla kaza yaparak Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ezgi İnce'nin ölümüne, iki arkadaşının da yaralanmasına neden olan Akın Çorapları'nın veliahtı Esat Yarkın mahkemede, “Kazadan sonra onların yanında kaldım. Sadece biraz yürümüşüm” dedi
2   Çukurca'da sabaha karşı şiddetli çatışma
3   Türkiye Avrupa'da SMS şampiyonu: ...
4   Baba ocağına ateş düştü!
5   17 İle Kuvvetli Kar Uyarısı!
6   Çukurca'da Sıcak Çatışma!
7   Yavuz Sultan Selim'in vasiyeti-ne ...
8   Aç Kalan Yabani Tavşanlar ...
9   Yolcu Otobüsü Devrildi: 1 Ölü, 20 Yaralı
10   Bingöl'de PKK ile çatışma
   ANKET
Cumartesi Günü Mesaisi'ni destekliyormusunuz?
Destekliyorum
Desteklemiyorum
   ŞANS OYUNLARI
21/01/2012
7-10-17-20-28-36
25/01/2012
14-16-20-28-31-2
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   MODA OLANLAR   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   CANLI YAYIN İZLE  |   İLETİŞİM
 
RSS | Add to Google Haberingundemi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Haberin Gündemi sorumlu tutulamaz.