Şifremi unuttum | Üye Ol
    GÜNDEM   |  SİYASET   |  SPOR   |  DÜNYA   |  EKONOMİ   |  MAGAZİN   |  MEDYA   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  TEKNOLOJİ   |  YEREL HABER   |  FOTO GALERİ 
   
 
 
 
SİYASET
Demirtaş'tan AK Partili vekilin o sözüne sert yanıt
Demirtaş tan AK Partili vekilin o sözüne sert yanıt
 
Diyarbakır'daki kazılarda çıkan insan kemikleriyle ilgili olarak AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın "Bölgede heyelan olmuş olabilir' sözlerine tepki gösteren BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Evet muhtemelen M.Ö. 1200'lü yıllarda meydana gelen heyelanda ölen BDP'lilerdir" dedi.
26 Ocak 2012 Perşembe 16:12
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

DİYARBAKIR’ın İçkale Mevkii’nde restorasyon kazıları sırasında insanlara ait kafatası kemiklerinin bulunması ardından sürdürülen ve 23 kişiye ait kafatası ve kemiklerin bulunduğu kazılara olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kafataslarının bulunmasıyla ilgili sasyal paylaşım sitesi Twitter’da, "İnsanlık suçu tarihin karanlığında kalmadı" diye yazdı.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi İçkale Mevkii’nde bulunan ve 1990’lı yılarda Jandarma Merkez Komutanlığı, Diyarbakır Cezaevi ve Adliye binasının bulunduğu alanda bir süre önce başlatılan restorasyon çalışması sırasında insanlara ait kafatası çıkması üzerine, Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı el koydu. Savcılık gözetiminde sürdürülen kazılarda bugüne kadar 23 kişiye ait kafatası ve kemikler bulundu. Savcılığın iş makinleri ile kazı yapılması için başvurduğu Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, bölgenin birinci derece SİT alanı olması ve iş makinelerinin arkeolojik buluntulara da zarar verebileceği gerekçesiyle reddedilmişti. Diyarbakır İl Özel İderesi’nden görevlendirilen personelle yürütülen kazılara bugün kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle ara verildi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kafatası ve kemiklerin bulunmasıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan değerlendirme yaptı. Hiçbir insanlık suçunun tarihin karanlığında kalmayı başaramadığını dile getiren Demirtaş, şöyle dedi:

"Diyarbakır JİTEM merkezinde çıkan, kayıp insanlara ait hatıralara karşı büyük sessizlik var. Tıpkı kayıp edildikleri zamanlarda olduğu gibi. Ancak hiçbir insanlık suçu tarihin karanlığında kalmayı başaramamıştır. Bu suçlar da örtülemeyecektir, hiç olmamış gibi davranmak nafiledir."

Demirtaş, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın çıkan insan kemikleriyle ilgili "Bölgede heyelan olmuş olabilir’ sözlerine atıfta bulunarak, "Bir aklı evvel de ’heyelan olabilir’ demiş. Evet muhtemelen M.Ö. 1200’lü yıllarda meydana gelen heyelanda ölen BDP’lilerdir" dedi

DHA



Bu haber 90 defa okunmuştur.
 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 

BBP Lideri Destici'den Şok İddia:
 

Ve Tartışma Bitti
 

PKK'nın Hesabı Bugün Kesiliyor
 

“Bu nasıl siyaset etme, ülke yönetim anlayışı”
 
 

Sarkozy'nin B planı
 

Çiçek’ten İsrail davetine ret
 

Dink Cinayeti İle İlgili İfade Gizleniyor!
 

Buna Benzer Yasa Türkiye'de Olsa Kıyamet Kopardı!
 
 

Çiçek`ten Alaton`a Cevap:
 

Sarkozy geçmişini silemeyecek
 

Bahçeli'den Fransa'ya Sert Yanıt:
 

Meclis yarın toplanacak
 
 

AKP MYK Fransa'yı Tartıştı
 

Bakan Şahin Davos'ta Konuşma Yapacak
 

CHP'li Güler: Bu Ulusal Bir Sorun
 

CHP'li İnce: Bu Cezadan Sanki Korkacağız
 
 
 
 
A. Raif Öztürk

(II.)..Öncekinin devamı & FUTBOL TERÖRÜ…!
 
 
 
 
 
Naif KARABATAK

Ben kılmıyorum, siz de kılmayın!
 
 
   
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
16/9
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,4570  1,4640  
  EURO  2,1902  2,2008  
  GBP  2,4021  2,4147  
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
      A. Raif Öztürk
      Naif KARABATAK
      Gündoğdu YILDIRIM
      Fuat TÜRKER
      Fethi AKAR
      Müge ORUÇKAPTAN
      Yakup BONCUK
      Mehti SARAÇ
      Güngör URAS
      Eshabil ÜSTÜNDAĞ
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Cumartesi Günü Mesaisi'ni destekliyormusunuz?
Destekliyorum
Desteklemiyorum
   ŞANS OYUNLARI
21/04/2012
2-9-14-22-32-38
18/04/2012
4-14-17-18-28-10
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   MODA OLANLAR   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   CANLI YAYIN İZLE  |   İLETİŞİM
 
RSS | Add to Google Haberingundemi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Haberin Gündemi sorumlu tutulamaz.