Özsaraç, tezinin sonunda 'yapılması gerekenleri' de sıralamış: "Ezan Türkçe okunsun, Kur'an kursuna gitme yaşı 18'e çıkarılsın, ilahiyat fakültelerinin sayısı bire insin."
'AK Parti'yi hedef alan Kafes Operasyonu Eylem Planı'yla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Yarbay Halil Özsaraç'la ilgili Bugün Gazetesi'nde dün önemli bir haber yayınlandı. Buna göre, Özsaraç, Harp Akademisi'nde kurmaylık eğitimi alırken "Geçmişten Günümüze Türkiye'de Laikliği Tehdit Eden Unsurlar ve Gelecek İçin Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?" konulu bitirme tezi hazırladı. Henüz yüzbaşı olan Özsaraç, tezde Refah ve Fazilet Partisi'nin kapatılmasıyla irticanın savunmaya geçtiğini ve daha güçlü bir şekilde taarruz edebilmek için hazırlandığını savunuyor. İrtica ile mücadele için öngörülerde bulunan Özsaraç, parti kapatmanın kolaylaştırılmasından Kur'an kurslarının kapatılıp ezanın Türkçe okunması gibi yapılması gerekenleri(!) sıralıyor. Haberde, söz konusu tezin, Özsaraç için kurmaylık yolunu açtığı aktarılıyor.
'Gizli' gizlilik derecesindeki 1 Mayıs 2002 tarihli kurmaylık tezinde Özsaraç'ın irticai tehditlerle ilgili gündeme getirdiği görüşlerin, irticanın öncelikli iç tehdit değerlendirmesi yapılarak hazırlanan Balyoz Planı'na kaynaklık ettiği ileri sürüldü. Tezinde Cumhuriyet yurttaşı tipi insan yetiştirmek için ilahiyat fakültelerinin sayısını bire indirerek Kur'an kurslarına başlama yaşının 18'e çıkarılması gerektiğini bildiriyor.
Kaynak:Zaman