MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Diyarbakır'daki kazılarda çıkan kafatasları için 'Neresi şüpheli görülüyorsa kazılması, adli ve tıbbi sürecin tamamlanması elzem hale gelmiştir' dedi. Bahçeli şöyle devam etti: Bundan sonra Çanakkale'yi de kazmayı aklınızdan geçiriyor musunuz? Dumlupınar'ı, Sakarya'yı da gündeminize alacak mısınız? Malazgirt'e ve Çubuk'a da kazı ekibi gönderecek misiniz?' MHP liderinin mesajları şöyle:
DİYARBAKIR'DA KÜRTÇE HAYRANLIĞI: Hükümetin ağlayan simasına eşlik eden iki bakanının katılımıyla gerçekleşen ve TRT Diyarbakır stüdyolarındaki açılış töreninde ortaya çıkan manzaralar her açıdan ibretlik olmuştur. Diyarbakır'da Kürtçe hayranlığını itiraf eden AKP'nin bozuk sicilli bakanlarının, bu halleriyle Türk milletine hakaret ettikleri ve bölücülüğün ikmalini sağladıkları ortadadır.
İBLİSİN YOLUNU TAKİP EDİYORLAR: Başbakan Erdoğan'ın Zerdüşt diyerek aşağıladığı zihniyetle, hükümet üyelerinin Diyarbakır'da aynı safa girmeleri AKP'yle BDP arasındaki cepheleşmenin yalnızca senaryodan ibaret olduğunu göstermektedir. İblis'in yolunu takip eden yalnızca BDP değildir ve AKP'de kendisine bahtiyarlık ve coşku içinde eşlik etmektedir.
NERESİ ŞÜPHELİYSE KAZILSIN:Diyarbakır İçkale'de, restorasyon çalışmaları nedeniyle yapılan kazılar sonucunda kafataslarına ulaşılması yeni cepheleşmenin fitilini tutuşturmuştur. Eğer ortada bir cinayet varsa gereği yapılmalıdır. Neresi şüpheli görülüyorsa oranın incelenmesi, kazılması, adli ve tıbbi sürecin tamamlanması elzem hale gelmiştir. Faili meçhul olarak görülen tüm kuşkuların sonuçlandırılması bir zorunluluktur.
KAZILMADIK YER KALMADI: Türk milleti bu kazı siyasetinden ve dengesiz gelişmelerden yorulmuştur. Zihinleri bulandıran açıklamalar terörle mücadelenin seyrini olumsuz etkilemenin yanı sıra, somut bir delil olmadan devletin baskı altına alınmasına da yol açmaktadır. AKP hükümeti döneminde kazılmadık yer bırakılmamış, geçmişin yargılanması için her fırsat değerlendirilmiştir.
KAZMA SİYASETİ
BU vatanın her yerinde kefensiz kahramanlar yatmakta. AKP, atacağı adımlara toprağın altından bahaneler bulmaya çalışmaktadır. Kazma siyasetini yürüten AKP'ye sormak isterim ki; Çanakkale'yi de kazmayı aklınızdan geçiriyor musunuz? Dumlupınar'ı, Sakarya'yı gündeme alacak mısınız? Malazgirt'e, Çubuk'a da kazı ekibi gönderecek misiniz? Ermeni çetelerinin katlettiği vatan evlatlarının yattığı yerlere iş makineleri sevk edecek misiniz?
akşam