Şifremi unuttum | Üye Ol
    GÜNDEM   |  SİYASET   |  SPOR   |  DÜNYA   |  EKONOMİ   |  MAGAZİN   |  MEDYA   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  TEKNOLOJİ   |  YEREL HABER   |  FOTO GALERİ 
   
 
 
 
MEDYA
Arap medyasında Erdoğan'a ilginç sıfat!
Arap medyasında Erdoğan a ilginç sıfat!
 
Ermeni tasarısının Temsilciler Meclisi'nde onaylanması ikinci günde de dünya medyasında gündem oldu.. Arap, ABD, İsrail ve İngiliz medyaları arasında en ilginç yorum Araplar'dan geldi
07 Mart 2010 Pazar 01:06
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

Ermeni tasarısının ABD Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilmesi, dünya gazetelerinde haber ve yorum konusu olmaya ikinci gününde de devam etti.

AL-QUDS AL-ARABİ: YAHUDİ LOBİSİ KATKIDA BULUNDU

Londra’da Arapça olarak yayımlanan Al-Quds Al-Arabi gazetesinin başyazarı ve BBC’nin gazetecilerin haftayı değerlendirdikleri “Dateline London” programının müdavimlerinden Abdülbari Atwan “Yahudi lobisi Kongre’de, Birinci Dünya Savaşı döneminde Ermenilerin Türk kuvvetleri tarafından uğratıldığı katliamı soykırım olarak etiketleyen oylamada rol oynadı” iddiasında bulundu. İsrail lobisinin daha önce Türkiye’nin yanında yer aldığı, ancak Türkiye İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki politikalarını kınadıktan sonra misilleme politikasına geçtiğini iddia eden Atwan, “Tüm soykırımlar ve etnik temizlikler kesinlikle, kurbanlarına, dinine ya da bunları yapanlara bakmadan kınanmalı, ancak bizim karşı olduğumuz bunun seçerek yapılmaması ve konunun, özellikle Batı dünyası ve İsrail’in müttefiklerinden bir baskı ve şantaj aracı olarak kullanılması” dedi.

Atwan “Osmanlı’nın torunu Erdoğan, ülkesinde ve tüm Müslüman dünyasında bir erkeklik ve adalet sembolüne dönüştü” ifadesine de yer verdi.

HAARETZ: TÜRKİYE BU SUÇLAMALARI HAKARET OLARAK KABUL EDİYOR

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi ve İsrail Radyosu ise Arap dünyasındaki, olayda İsrail parmağına ilişkin iddialara yer verirken liderlerin demeçlerinden alıntılar yaptı. Haaretz, “Müslüman laik bir demokrasi olan Türkiye, ABD’nin Irak’tan İran’a ve Afganistan ile Orta Doğu’ya kadar çıkarları için hayati bir rol oynuyor. Türkiye Osmanlı kuvvetleri tarafından birçok Ermeninin öldürüldüğünü kabul ediyor, ancak 1.5 milyon kişinin öldüğünü ve bunun birçok Batılı tarihçi ve aynı yabancılar tarafından kullanılan soykırım olarak nitelenmesine karşı çıkıyor. Türkiye bu gibi suçlamaları milli onuruna hakaret kabul ediyor” dedi.

SAN FRANSISCO CHRONICLE: OBAMA TASARIYI ENGELLEYECEK

San Fransisco Chronicle’deki haberde, Obama yönetiminin kongre liderleriyle tasarının kongreye gelmemesi konusunda uzlaşmaya vardığını belirtti. SFC, “Bağlayıcılığı olmayan” kararın komiteden kılpayı geçmesinin “NATO üyesi” Türkiye’de kızgınlıkla karşılandığını, büyükelçinin Washington’dan geri çağırıldığını, Türkiye’nin Obama yönetimini kararın iptal edilmemesi durumunda doğacak sonuçlar konusunda uyardığını belirtti. Gazete Türkiye’nin, İran konusunda oylama yapılması beklenen BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi olduğunu, Irak ve Afganistan’da ABD’yi desteklediğini, silah firmaları için bir pazar olduğuna da değindi.

ÇİN HALKIN GÜNLÜĞÜ: TÜRKLER AYAKLANDI!

Çin Halkın Günlüğü Gazetesi ise tasarıyla ilgili haber yorumuna “Türkler Soykırımla İlgili ABD Kararına Tepkili” başlığını attı. Gazetede, “Türkler Ermenilerin 1915’te öldürülmelerini soykırım olarak tanıyan bir ABD komite kararının geçmesi üzerine ayaklandı” ifadesi yer alırken. DSP’li milletvekili Teoman Akgür’ün “Tasarı uzun vadede geçmeyecek. Bazı önemli kişiler yasalaşmadan önce onu engelleyecek” sözlerine yer verdi. Halkın Günlüğü geçmişte üç kez komiteden geçen tasarıların genel kurulda Beyaz Saray’ın baskısı üzerine sonuçsuz kaldığını hatırlattı. Emekli Başkonsolos Mengü Büyürdavras’ın “Türkiye bu kararın geçmesini hemen unutmayacak ve bağışlamayacak. Ancak daha fazla zarar gören Türk-Ermeni ilişkileri olacak” sözlerini duyuran gazete, yazar Cengiz Aktar’ın “Adalet ve Kalkınma Partili milletvekilleri razı olmasa bile şimdi Türkiye ve Ermenistan protokollerini meclise getirmek mümkün olmayacak. Normalizasyon süreci şimdi derin dondurucuda” görüşünü de alıntıladı. 

Çin gazetesinde Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Burak Kuntay’ın “Ermenistan’la ilişkiler son yıllarda ilerledi. Ancak dünyanın diğer kısmı tarafından katil diye damgalanmak, bu süreci sadece yaralar. Karar geçmeyecek. Aslında oylamanın 23-22 olması Türkiye için bir zafer. Türk-ABD ilişkilerinde de fazla etkisi olacağını sanmıyorum. İlişkiler eskisi gibi olmayabilir ancak bir rutine de girer” sözleri yer aldı. (ANKA)



Bu haber 141 defa okunmuştur.
 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 

Çarşaf yırtma ayini Gülay Göktürk'ü utandırdı
 

Islak imza itirafının yankıları devam ediyor
 

Balbay Silivri Cezaevi'nde 1 yılını doldurdu
 

Doğan Yayın Holding A.Ş'ye para cezası
 
 

Roj TV yayını kesildi
 

TNT, Türkiye’de 2. yaşını kutluyor
 

TRT Esra Ceyhan'nın programını kaldırdı
 

RTÜK'ten TV 8"e uyarı cezası
 
 

Başbakan'ı eleştirince ortalık karıştı
 

Başbakan'a laf atınca kovuldu
 

Oktay Ekşi Konuşmak için Para İstiyor
 

Tahsin, Fikret'i aldatıyor mu?
 
 

Gazeteci Necdet Berkand vefat etti
 

atv-Sabah grevine devam kararı
 

Nazlı Ilıcak'tan Mevlana'ya büyük yanlış
 

Tunçay: ‘Atatürk dönemi yargısı içler acısı’
 
 
 
 
Yakup BONCUK

Tarsus'u kim tanıyor?
 
 
 
 
 
Naif KARABATAK

Ve kar yağar umutlarımıza!
 
 
   
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
16/9
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,4570  1,4640  
  EURO  2,1902  2,2008  
  GBP  2,4021  2,4147  
   ÇOK OKUNANLAR
  Polis cep telefonu kayıtlarından tecavüzcüleri arıyor
İZMİR'de hafif zeka geriliği bulunan 15 yaşındaki erkek Y.Ö.'yle, para karşılığı birlikte olduğu iddiasıyla, evli 53 yaşındaki Y.A., tutuklandı. Savcılıkta ifade veren mağdur Y.Ö., iki yıl içerisinde 300 erkek ile para karşılığı kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğini öne sürdü. Polis, şimdi 299 tecavüzcüyü tespit etmek için çalışmalara başladı.
2   Beatriz'in bileğinde ay-yıldız dövmesi!
3   Sancaktepe'de patlama
4   Şoke eden mektup
5   Azarı işitince geri adım attı
6   Bulgar Günnaz'ın fotoğrafına ‘çarpıldı'
7   Konya'dan Mide Bulandırıcı Haber
8   Ağa'nın zor anları
9   Frikik krizi!
10   Silahlı saldırganın güvenlik ...
   YAZARLAR
      Naif KARABATAK
      Yakup BONCUK
      Fuat TÜRKER
      A. Raif Öztürk
      Fethi AKAR
      Eshabil ÜSTÜNDAĞ
      Mehti SARAÇ
      Gündoğdu YILDIRIM
      Yasemin ERDEM
      Özlem Saraç
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Bu sezon play off'lara hangi takımlar girebilir ?
Eskişehirspor
Bursaspor
Gaziantepspor
Gençlerbirliği
Trabzonspor
Mersin İdman Yurdu
Diğerleri
   ŞANS OYUNLARI
21/01/2012
7-10-17-20-28-36
25/01/2012
14-16-20-28-31-2
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   MODA OLANLAR   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   CANLI YAYIN İZLE  |   İLETİŞİM
 
RSS | Add to Google Haberingundemi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Haberin Gündemi sorumlu tutulamaz.