Şifremi unuttum | Üye Ol
    GÜNDEM   |  SİYASET   |  SPOR   |  DÜNYA   |  EKONOMİ   |  MAGAZİN   |  MEDYA   |  EĞİTİM   |  SAĞLIK   |  TEKNOLOJİ   |  YEREL HABER   |  FOTO GALERİ 
   
 
 
 
MEDYA
"Hop dedik Sayın Başbakan"
 Hop dedik Sayın Başbakan
 
AKP Genişletilmiş İl Başkanlar Toplantısı'nda konuşan ve medya patronları yazarlarına hakim olsun diyen Başbakan Erdoğan'a en sert cevap Hasan Cemal'den geldi.
27 Şubat 2010 Cumartesi 15:45
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

AKP Genişletilmiş İl Başkanlar Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, piyasalardaki düşüşle ilgili olarak köşe yazarlarını ve medya patronlarını suçladı. Erdoğan, "'Ne yapayım köşe yazarı, hakim olamıyorum' diyemezsin. 'Sen bunun sorumlususun arkadaş' diyeceksin. Niye, çünkü bu ülkeyi germeye, bu ülkede ekonomiyi germeye kimsenin hakkı yok" dedi. Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerine, Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal, "Basın özgürlüğü diye bir şey varsa, demokrasi diye bir şey varsa, bu sözlerinizle her iki sınavdan da çakarsınız" diye karşılık verdi.

Hasan Cemal'in Milliyet gazetesinde "Hop dedik Sayın Başbakan" başlığıyla (27 Şubat 2010) yayımlanan yazısı şöyle:


Hop dedik Sayın Başbakan

Aynen öyle, Tayyip Erdoğan"ın dün gazeteci milletinin bazı fertleriyle, kimi köşe yazarlarıyla ilgili sözlerini dinleyince, ilk tepkim başlıktaki gibi oldu.

Hop dedik Sayın Başbakan!

Çok gerginsiniz, malum nedenlerle.

Bu bir sır değil, biliniyor.

Ancak bu ruh halleriniz, sizin dünkü sözlerinizi kesinlikle mazur göstermez, bunu bilesiniz.

Patrona çağrı yapacaksınız, atın o köşe yazarlarını diye...

Olmadı, hiç olmadı.

Yanlış yaptınız.

Lütfen biraz yutkunarak konuşun. Gırtlağın dokuz boğum olduğunu unutmayın.

Basın özgürlüğü diye bir şey varsa, demokrasi diye bir şey varsa, bu sözlerinizle her iki sınavdan da çakarsınız, Sayın Başbakan.

Bunu iyi bilin.

BAŞKA GAZETECİLER DE YORUMLADI

Başbakan Erdoğan'ın medyaya çıkşını yorumlayan başka gazeteciler de vardı:

Hüseyin Gülerce - Zaman gazetesi yazarı:

"Sayın Başbakan'ın eleştirilerinde yayın yönetmenlerini eleştirmesini anlayabilirim de, doğrudan doğruya bunları sen patronsun nasıl yazdıyorsun demeyi doğru bulmuyorum. Kutuplaşma ortamına girdiğimiz için özellikle Ergenekon davası ve komutanların gözaltıları toplumu da ikiye böldü. Dolayısıyla gazete ve köşeyazarlarında da bir kutuplaşma var. Aslında Sayın Başbakan'ın gazete patronlarına bunları demesine gerek yok. Süreci destekleyen köşe yazarları zaten Sayın Başbakan'ın hoşuna gidecek cevapları veriyor.

Bu gelişmelerin bizzat kendisi toplumda böyle bir tesir yapıyor. Yaşananlar daha önce yaşanmamış. TSK bünyesindeki cuntalara, darbe yapanlara daha önce 1961'den bu yana dokunulmamış. Muvazzaf subaylar yargı önüne çıkınca toplumun en çok sorduğu soru 'ne oluyoruz?', 'nereye gidiyoruz?' oluyor. Bu soruların ekonomiyi etkilemesi çok doğal. Ekonomi olayın kendisinden etkileniyor. Bence köşeyazarlarının böyle devasa güçleri yok. Yani medyanın gücünü biraz abartıyorlar. "


Ahmet Taşgetiren - Bugün gazetesi yazarı:


"Bir kere köşeyazarlarının ekonomiyi bu kadar etkilediğini düşünmüyorum. Medyanın da bu ölçüde etkilediğini düşünmüyorum. Yaşanan olaylar ve oradaki tansiyon ekonomiye yansıyor bunu söylemek lazım. Şu anda Türkiye'de oldukça yüksek gerilim yaşanıyor. Yargı-siyaset tartışması, darbe tartışmaları ve Ergenekon... Türkiye ciddi bir dönüşüm noktasında. Köşeyazarlarına müdahale talebi çok sağlıklı bir talep değil. Özgür medya bence siyasetçinin de yararınadır"


Oktay Ekşi - Basın Konseyi Başkanı ve Hürriyet gazetesi başyazarı:

"Sayın Başbakan'ın demokrasi anlayışıyla benimkini mukayese ettiğimde pek uyuşmadığını görüyorum. Benim demokrasi anlayışımla onunki zerre kadar bağdaşmıyor. Benim anlayışıma demokrasi deniliyorsa, Başbakan'ınkine faşizm demek gerekiyor. Ben medya patronlarının köşeyazarlarına karışmadığı bir Türkiye istiyorum. Ama Erdoğan patronların müdahalesini özlüyor.  Siyaset kadrolarının medyanın özgürce görev yapmasına tahammül etmeyi öğrenmesiyle bu sorun çözülür. İktidarın istediği şekilde yayın yapılırsa herşey düzelir anlayışı yanlış. Bu bizzat Başbakan'ın kınadığı tek partili dönemlerde rastlanır. "



Bu haber 85 defa okunmuştur.
 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 

RTÜK'ten 5 yılda 1453 ceza
 

İsmail Cem adına TV ödülü
 

Basın Konseyi'nden Bugün'e uyarı
 

Tutuklu gazeteciler için Meclis'e önerge
 
 

ABC işten çıkarmaya gidiyor
 

Kocabıyık'a HSYK azizliği
 

Güzel hareket değil bunlar!
 

RTÜK'ten 14 kanala Kürtçe yayın izni
 
 

Yayıncılar, telif kanunundan şikayetçi
 

Google News, gazetelere yardım edebilir
 

Es Es Show TV'de başlayacak
 

Show TV'den Ezel misillemesi
 
 

Pelin Batu'dan Bardakçı'ya sert sözler
 

Star-Milliyet ve Vatan'dan vazgeçti
 

Star, Milliyet ve Vatan'dan vazgeçti
 

Şimdi de Recep İvedik 4 geliyor
 
 
 
 
Naif KARABATAK

Sizde eski askerleri ne yaparlar?
 
 
 
 
 
Eshabil ÜSTÜNDAĞ

HEDEFTEKİ ADAM (Muharrem İnce)
 
 
   
 
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ISTANBUL
16/9
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
   Alış  Satış  
  USD  1,4570  1,4640  
  EURO  2,1902  2,2008  
  GBP  2,4021  2,4147  
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
      Fethi AKAR
      Eshabil ÜSTÜNDAĞ
      Naif KARABATAK
      Mehti SARAÇ
      A. Raif Öztürk
      Gündoğdu YILDIRIM
      Fuat TÜRKER
      Yakup BONCUK
      Yasemin ERDEM
      Özlem Saraç
   ÇOK YORUMLANANLAR
   ANKET
Bu sezon play off'lara hangi takımlar girebilir ?
Eskişehirspor
Bursaspor
Gaziantepspor
Gençlerbirliği
Trabzonspor
Mersin İdman Yurdu
Diğerleri
   ŞANS OYUNLARI
21/01/2012
7-10-17-20-28-36
25/01/2012
14-16-20-28-31-2
 
   GAZETELER

 
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   MODA OLANLAR   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   CANLI YAYIN İZLE  |   İLETİŞİM
 
RSS | Add to Google Haberingundemi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Haberin Gündemi sorumlu tutulamaz.