Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada 'Yurt dışına bazı işadamlarının para kaçırdığı' söylentileri için, 'Bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tezviratları yapılıyor. Böyle bir şey varsa izahı makul olamaz. Yurt dışına para kaçırmaya tevessül edenleri asla affetmeyiz' şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZDE YATIRIM CAZİP HALE GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin farklı ekonomileri birleştiren bir konumda olduğuna dikkat çekerek, 'Böyle bir ülkede yatırım yapmak kadar cazip bir şey olabilir mi? 2017 sonuna kadar 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım geldi' ifadelerini kullandı.

BU YIL İSTİHDAM ARTIŞI YAŞANACAK

Geçtiğimiz haftalarda hayata geçen proje bazlı teşvik sistemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu yılın yatırımlar sayesinde istihdam artışı sağlayacağız. Yurt içinde ve dışında ekonomimiz ile ilgili değerlendirme yapan kimi çevreleri etkisiz hale getirmenin yolu teknoloji ve sermaye konusunda yeni yaklaşımla hayata geçirmekten geçiyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın DEİK Genel Kurulu'ndaki konuşmalarından satır başları;

Böyle bir ülkede yatırım yapmak kadar cazip bir şey olabilir mi? 2017 sonuna kadar 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım geldi. Türkiye tarihinin her döneminde cazibe odağı olmuştur. 2006 yılından 2017 yılı sonuna kadar ülkemize 180 milyar dolarlık doğrudan uluslararası yatırım gelmiştir.

AFFETMEYİZ

Gümrük vergisi muafiyetinden inşaat harcamalarının KDV. İstisnasına, personel desteğine, kamu arazilerinin ücretsiz devrine kadar çok önemli teşviklerle yatırımcının karşısına çıkıyoruz. Sizleri Ekonomi Bakanlığımızla temasa geçmeye davet ediyorum.

PARA KAÇIRANLARI AFFETMEYİZ

Bugüne kadar ülkemizde yol yürüyüpde bundan pişman olan kimse yoktur. Yatırımcılarımızın memnuniyetinin her yerde görüyoruz.

Birileri ısrarla ülkemizdeki iş adamlarımızın varlıklarını dışarıya çıkardıkları yönde tezviratları üretiyor. Her kim işini ticaretini yatırımlarını büyütmek geliştirmek için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakma affetmeyiz.

MİLLETİMİZİN ELLERİ YAKALARINDA

Milletimizin de eli hem bu dünyada hem öteki dünyada yakalarında olacaktır. Bu ülkenin ve milletin imkanları ile büyüyen herkese yakışan kazancını da aynı yolda kullanmaktır.

İŞADAMLARININ ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Bu sözlerim yurt dışına yatırım ile büyüyen değil varlık kaçıranlar varsa onlaradır. Böyle bir davranışın geçerli bir izahı olamaz. Cumhurbaşkanı olarak şahsen kimliğine bakmaksızın iş adamlarımızın önünü açmanın hep gayreti içinde olduk.