İleri yaşta algılama problemleri yaratıyor

Cep telefonları teknoloji dostu olarak birçok işlemlerin kolayca gerçekleşmesinde son derece kolaylıkları sağlamış gibi görünse de aslında ileri yaşta birtakım zihinsel problemlerin tetikleyici oluyorlar. Nitekim yapılan araştırmalarda çocukların gerek animasyon gerekse akıllı cihazlar tarafından yayılan kablosuz internet radyasyonlarının beyindeki algılama bölgesini zedelediği ve bunun da ileri yaşta öğrenmede güçlük, yeni öğrenmelere kapalılık ve algılamada tıkanıklık sorunlarını beraberinde getirmiş olduğunu belirtmektedir.

İleri şiddette baş ağrısı yapıyor

Yine yapılan araştırmalar neticesinde 0-6 yaş grubundaki küçük çocukların cep telefonları ile buluşturulmasında bedensel rahatsızlıklar da yaşanıyor. Sözünü ettiğimiz bu rahatsızlıklar arasında aşırı şiddette baş ağrısı kendisini gösteriyor. Bu kendisini gösteren aşırı şiddetteki baş ağrılarının da neden olduğu çeşitli sinirsel hastalıklar da kişinin ruhsal fonksiyonlarını adeta alt üst etmeye yetiyor. Bunlar da söz konusu rahatsızlığın önlenme sürecinde ebeveynlerin son derece teyakkuzda olmaları gerektiğinin bir kez daha altını çiziyor.

Ölüme kadar giden tümörlere yol açabiliyor

Yine yapılan bir başka bilimsel araştırma da çocukların erken yaşta cep telefonlarıyla buluşturulmalarında cep telefonlarının çocuklar üzerindeki kötü etkileri arasında beyin tümörlerinin meydana gelebileceği de bilinen birtakım ciddi sorunlardan oluyor. Bu ciddi sorunlar da ölüme kadar götüren beyin tümörlerinin yaşanmasında ailelere bir işaret olarak biliniyor. Böylece küçük yaştaki çocukların teknolojik dost gibi görünen kitle iletişim araçlarından olarak cep telefonlarından sakındırılmalarının önemi bir kez daha meydana geliyor.