Çekya'nın başşehri Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim Çekya Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

ŞAŞKINLIK UYANDIRDI

Dışişleri Bakanlığı kararın ardından Çekya'ya tepki göstererek, 'Çek mahkemesi onlarca masum sivilin terör saldırılarında hayatını kaybetmesini ve onların ailelerinin acılarını umursamadığını göstermiştir' açıklaması yaptı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise' Bu karar Çekya ile ilişkileri etkileyecek' dedi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Prag'da bir konferansa katılan, Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı, terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim bu gün mahkemeye çıkarıldı. Reuters Haber ajansı Salih Müslim'in duruşmanın ardından serbest bırakıldığını duyurdu.

GAZETECİLERİ MAHKEMEYE SOKMADILAR

Şehir mahkemesi sözcüsünden edinilen bilgilere göre Müslim'in duruşması öğlen saatlerinde yapıldı. Polis mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi alırken, az sayıda terör örgütü yandaşı gösteri düzenledi. Medya mensupları, mahkeme salonuna alınmadı. Türkiye, Müslimin geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini talep etmişti.