Ataması yapılmayan bir öğretmen adayı daha genç yaşında hayata veda etti. 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmenliği'ni bitiren 25 yaşındaki Merve Çavdar, 4 yıl boyunca ataması gerçekleşmeyince bunalıma girdi. Önceki gün evinden iş bulmaya gidiyorum diye çıkan genç öğretmen adayı intihar ederek hayatından vazgeçti.

Merve Çavdar 25 yaşında hayatının baharında bir genç kızdı. 2014 yılında büyük umutlarda üniversiteden mezun olan Merve, Sosyal Bilimler Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Büyük umutlarda bitirdiği bölümünün ardından okuluna ve öğrencilerine kavuşmak için gün sayan Merve, tam 4 yıl atama bekledi. Geçen 4 sene Merve'nin öğretmenliğe olan inancını azalttı. İşsizlikten bunalan genç kız önceki gün Aydon İncirliova'daki evinden iş bulmaya gidiyorum diye çıktı.

DEPRESYON HAPLARININ TAMAMINI İÇTİ

Bir süredir ağır bunalımda olduğu öğrenilen Merve, yanındaki depresyon haplarının tamamını içerek hayatına son verdi.

Kıyıda bir kadının hareketsiz yattığını gören vatandaşlar durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Genç öğretmenin cesedi, savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.